ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Κατάθλιψη: Αυτά είναι τα τρία είδη γυμναστικής που μπορούν να σε βοηθήσουν να την αντιμετωπίσεις

Όσο πιο έντονη είναι η δραστηριότητα, τόσο πιο αποτελεσματική είναι

Κατάθλιψη: Αυτά είναι τα τρία είδη γυμναστικής που μπορούν να σε βοηθήσουν να την αντιμετωπίσεις

Σύμφωνα με νέα μελέτη διάφορες ασκήσεις – όπως περπάτημα, τζόγκινγκ, γιόγκα, προπόνηση ενδυνάμωσης, μικτές αερόβιες ασκήσεις, τάι τσι και τσιγκόνγκ – μειώνουν τα συμπτώματα κατάθλιψης.

Συγκεκριμένα, όσο πιο έντονη ήταν η δραστηριότητα, τόσο πιο αποτελεσματική ήταν.

Το περπάτημα ή το τζόκινγκ, η γιόγκα και η προπόνηση ενδυνάμωσης προέκυψαν ως τα τρία κορυφαία είδη άσκησης για τη μείωση της κατάθλιψης, αν και οι διαφορές στην αποτελεσματικότητα μεταξύ όλων των σχημάτων άσκησης ήταν οριακές.

Η γιόγκα, ειδικότερα, βρέθηκε ότι μειώνει την κατάθλιψη περισσότερο σε σύγκριση με άλλες μορφές άσκησης που μελετήθηκαν.

Επιπλέον, η γιόγκα και η προπόνηση ενδυνάμωσης ήταν ιδιαίτερα καλά ανεκτές (σωματικά), πράγμα που σημαίνει ότι η άσκηση μπορεί να εκτελεστεί άνετα χωρίς να κάποιος να νιώσει σημαντική ενόχληση ή πόνο.

Ένα σημαντικό στοιχείο που η μελέτη αυτή βοήθησε να επισημανθεί ήταν ότι «κάθε τύπος άσκησης συνοδεύεται από ένα μοναδικό σύνολο πλεονεκτημάτων για την ψυχική σας υγεία», είπε στο ABC News, ψυχίατρος παιδιών και εφήβων στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης και επικεφαλής ιατρός στο Modern Health.

Η ειδικός η οποία δεν συμμετείχε στη μελέτη, πρόσθεσε ότι συνιστά την άσκηση σε όλους σχεδόν τους ασθενείς της για να βοηθήσει στη βελτίωση της ψυχικής τους υγείας.

Η κατάθλιψη επηρεάζει περίπου 16 εκατομμύρια ενήλικες στις Ηνωμένες Πολιτείες ετησίως, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Τα βασικά χαρακτηριστικά της σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο της Υγείας είναι: επίμονη θλίψη, απελπισία, ευερεθιστότητα, ενοχή, απώλεια ενδιαφέροντος για χόμπι, κόπωση, μειωμένη συγκέντρωση, δυσκολία στον ύπνο ή υπερβολικό ύπνο, αλλαγή στην όρεξη, σκέψεις θανάτου ή απόπειρες αυτοκτονίας που διαρκούν τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Σημειώνεται επίσης πως η κατάθλιψη μπορεί να επηρεάσει άτομα όλων των ηλικιών, φύλων, φυλών και εθνοτήτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο θέμα μας πάντως, οι γιατροί υποστηρίζουν πως όποιος θέλει να ξεκινήσει θα πρέπει να επικεντρωθεί σε μια μορφή άσκησης που απολαμβάνει περισσότερο, αντί να δίνει προτεραιότητα σε ένα είδος άσκησης ως «καλύτερο», ενώ σημειώνεται πως «Μπορεί να εκπλαγείτε ευχάριστα όταν ανακαλύψετε πως κάτι διαφορετικό από τη συνηθισμένη σας ρουτίνα σας αφήνει να αισθάνεστε καλύτερα από ό,τι νομίζατε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.