ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Καυτό νερό: Για ποιο λόγο δεν κάνει καλό στα μαλλιά και στο δέρμα;

Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν είμαστε για ώρες κάτω από το καυτό ντους, ο επιδερμικός φραγμός αποδυναμώνεται

Καυτό νερό: Για ποιο λόγο δεν κάνει καλό στα μαλλιά και στο δέρμα;

Το καυτό νερό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την επιδερμίδα, αλλά και το τριχωτό της κεφαλής μας, σύμφωνα με τους ειδικούς. 

Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν είμαστε για ώρες κάτω από το καυτό ντους, ο επιδερμικός φραγμός αποδυναμώνεται. Έτσι, διαταράσσεται η ισορροπία του με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να γίνεται ευάλωτη στις εξωτερικές επιθέσεις -όπως είναι ο ήλιος-. Αλλάζουν τα επίπεδα υγρασίας του δέρματος και έτσι η επιδερμίδα αφυδατώνεται και παρατηρείται έντονος κνησμός. Το καυτό νερό επιδεινώνει και την ακμή. Ναι, η ακμή μπορεί να εμφανιστεί και σε μεγαλύτερες ηλικίες. Το καυτό νερό, λοιπόν, μπορεί να επιδεινώσει τις κοκκινίλες και τα σπυράκια στην επιδερμίδα του προσώπου σου.

Πώς επηρεάζει το καυτό νερό το τριχωτό της κεφαλής;

Εκτός από το δέρμα το καυτό μπάνιο επηρεάζει και τα μαλλιά. Το καυτό νερό αφαιρεί από το τριχωτό της κεφαλής όλα τα φυσικά έλαια με τα θρεπτικά συστατικά που βοηθούν την ανάπτυξη της τρίχας. Επιπλέον, αν έχεις βάψει πρόσφατα τα μαλλιά σου, το καυτό νερό θα επηρεάσει την λάμψη και το χρώμα τους. Με λίγα λόγια σε σύντομο χρονικό διάστημα τα μαλλιά σου θα φαίνονται θαμπά και αφυδατωμένα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειώσουμε ότι όλα τα παραπάνω υπάρχει πιθανότητα να συμβούν σε περίπτωση που χρησιμοποιούμε συνεχώς καυτό νερό την ώρα του μπάνιου σου. Το ξέρουμε είναι κάτι που το κάνουμε σχεδόν όλες! Αλλά είναι καλό να έχουμε στο μυαλό μας όλες τις επιπτώσεις που μπορούν να συμβούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.