ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κορωνοϊός: Κίνα και Ινδία ενέκριναν δύο νέα εμβόλια για την Covid-19

Ενέκριναν ένα στοματικό και ένα άλλο ρινικό

Κορωνοϊός: Κίνα και Ινδία ενέκριναν δύο νέα εμβόλια για την Covid-19

Την επανάσταση στον εμβολιασμό κατά της Covid-19 αναμένεται να φέρουν δύο νέα εμβόλια που ενέκριναν οι υγειονομικές αρχές της Ινδίας και της Κίνας, με τη ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της πρώτης να εγκρίνει σήμερα το πρώτο παγκοσμίως ρινικό εμβόλιο (λήψη με ψεκασμό από τη μύτη), δύο ημέρες μετά την έγκριση από την αντίστοιχη αρχή της δεύτερης του πρώτου από του στόματος λαμβανόμενου εμβολίου (χορήγηση με ψεκασμό στον φάρυγγα και δυνατή εισπνοή)!

Η τεχνολογία που έχει χρησιμοποιηθεί και στις δύο περιπτώσεις, αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, καθώς όπως όλα δείχνουν, οι νέες φαρμακοτεχνικές μορφές έχουν πολλά πλεονεκτήματα έναντι των ενέσιμων εμβολίων.

Το βασικό πλεονέκτημα που έχουν και τα δύο εμβόλια, είναι ότι δημιουργούν τοπικά αντισώματα στον λαιμό και τη μύτη, δηλαδή στις δύο βασικές οδούς που χρησιμοποιεί ο κορωνοϊός για να εισέλθει στον ανθρώπινο οργανισμό και να τον μολύνει, όπως γράφουν οι «Times» του Λονδίνου.

Σε αντίθεση, τα ενέσιμα εμβόλια δημιουργούν ελεύθερα αντισώματα στον οργανισμό, τα οποία όπως έχει αποδειχθεί, δεν εμποδίζουν πλήρως τη μετάδοση. Γι’ αυτό άλλωστε και οι εμβολιασμένοι και νοσούν και μεταδίδουν τον κορωνοϊό, βέβαια σε μικρότερο βαθμό από τους ανεμβολίαστους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άρα, οι δύο νέοι τύποι μη ενέσιμων εμβολίων δίνουν ελπίδες ότι «κλειδώνουν» τον ιό έξω από τον οργανισμό, ενώ παράλληλα μειώνουν το ποσοστό βαριάς νόσησης και θανάτου από τη λοίμωξη Covid-19. Επίσης, μπορούν να αποθηκευτούν και να μεταφερθούν πιο εύκολα από τα ενέσιμα εμβόλια, καθώς δεν απαιτούνται ειδικές συνθήκες θερμοκρασίας και συντηρούνται σε θερμοκρασία που έχει απλό οικιακό ψυγείο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.