ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κορωνοϊός: Λήψη μέτρων προτείνει ο Δ.Σαρηγιάννης – «Να μην ξεχνάμε τη μάσκα» λέει ο Μ.Παγώνη

«Κορύφωση του νέου κύματος στις 16-17 Ιουλίου με 24.000 κρούσματα»

Κορωνοϊός: Λήψη μέτρων προτείνει ο Δ.Σαρηγιάννης – «Να μην ξεχνάμε τη μάσκα» λέει ο Μ.Παγώνη

Στις 16-17 Ιουλίου υπολογίζεται η κορύφωση στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού όπως εκτίμησε ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Σύμφωνα με τον ίδιο προβλέπεται ότι τα ημερήσια κρούσματα θα φτάσουν τα 24.000, ενώ εξήγησε ότι θα υπάρχει αύξηση και στους «σκληρούς» δείκτες της πανδημίας. «Θα φτάσουμε λίγο πάνω από τους 200 διασωληνωμένους, αργότερα στο τέλος του Ιουλίου. Αντίστοιχα οι θάνατοι περιμένουμε να αυξηθούν κι αυτοί φτάνοντας τους 27-28 μεσοσταθμικά , γύρω στις αρχές Αυγούστου», δήλωσε ο καθηγητής.

Έπειτα σημείωσε πως θα υπάρξει μια φάση αποκλιμάκωσης τονίζοντας ότι αν καταστεί δυνατό να «δαμαστεί» μέσα στον Αύγουστο η πανδημία, τότε ο Σεπτέμβριος θα είναι καλύτερος.

Λήψη μέτρων προτείνει ο Σαρηγιάννης

Μάλιστα πρότεινε και τη λήψη ορισμένων μέτρων όπως την επιβολή υποχρεωτικού τεστ για τους εργαζομένους. «Να μην φοβηθεί η πολιτεία να βάλει υποχρεωτικότητα σε τεστ των εργαζομένων και βεβαίως μάσκα σε όσους εργάζονται σε χώρο όπου υπάρχει συνωστισμός».

Παγώνη: Αυτή την εβδομάδα το ΕΣΥ πιέστηκε

Από την άλλη, για σημάδια πίεσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας μίλησε η Πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Αυτή την εβδομάδα το ΕΣΥ πιέστηκε. Τα κρεβάτια non covid αρχίσαμε να τα κάνουμε covid . Αυξάνεται σε κάθε νοσοκομείο ο αριθμός των κλινών covid. Δεν είναι τόσο απλά όσο τα νομίζουν όλοι», είπε χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τόνισε επίσης ότι χρειάζεται προσοχή στις διακοπές, εστιάζοντας στην προστασία που προσφέρει η μάσκα. «Να μην ξεχάσουμε τη μάσκα. Να είναι μέσα στη βαλίτσα μας και την τσάντα μας. Σώζει ζωές», ανέφερε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.