Κρύα χέρια: Από τι μπορεί να προέρχεται αυτό το φαινόμενο;

Είσαι κι εσύ από αυτούς που τα χέρια τους είναι κρύα συνέχεια;

Κρύα χέρια: Από τι μπορεί να προέρχεται αυτό το φαινόμενο;

Τα κρύα χέρια πολλές φορές μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικά. Από τι μπορεί να προέρχεται αυτό το φαινόμενο;

Τον χειμώνα, ειδικότερα σε περιοχές με πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τα άκρα μας είναι πολύ κρύα. Ειδικότερα τα χέρια που είναι συνήθως γυμνά, μπορεί να είναι παγωμένα. Με τα παγωμένα χέρια κάθε κίνηση μπορεί να μας πονάει και φυσικά δεν είναι καθόλου ευχάριστη αίσθηση.

Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί φορώντας γάντια. Τι συμβαίνει, όμως, όταν συνεχίζουμε και έχουμε κρύα χέρια; Μπορεί να δείχνει κάτι για την γενικότερη υγεία μας.

ΓΙΑΤΊ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΈΧΕΙΣ ΚΡΎΑ ΧΈΡΙΑ

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα κρύα χέρια μπορεί να οφείλονται στο φαινόμενο Raynaud. Σύμφωνα με αυτό, προκαλείται μειωμένη ροή αίματος στα δάχτυλα των χεριών. Επιπλέον, ενδέχεται να συμβαίνει και στα των ποδιών, στις θηλές, τσα γόνατα ή και στη μύτη. Οι σπασμοί των αιμοφόρων αγγείων στις περιοχές αυτές το προκαλούν. Οι σπασμοί μπορεί να συμβαίνουν λόγω του κρύου, του στρες και της συναισθηματικής αναστάτωσης.

Σύμφωνα με την Mayo Clinic, το φαινόμενο Raynaud μπορεί να είναι γενετικό, αλλά υπάρχουν και πολλές άλλες αιτίες που πρέπει να λάβουμε υπόψη. Ενδέχεται να σχετίζεται με παθήσεις όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα για παράδειγμα, ή τα προβλήματα του θηροειδούς. Ακόμη, μπορεί να προκαλείται από χρόνιο στρες, ή εκτεταμένη έκθεση σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Το σημαντικό ζήτημα είναι, να ρωτήσεις έναν γιατρό, ώστε να δεις από τι προέρχεται στον οργανισμό σου αυτό το φαινόμενο. Καθώς, οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές. Φυσικά, στην εποχή μας, με τόσο στρες, δεν αποκλείεται να φταίει κι αυτό. Όπως και να έχει, οι εξετάσεις θα σε βοηθήσουν καλύτερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την Mayo Clinic, το φαινόμενο Raynaud μπορεί να είναι γενετικό, αλλά υπάρχουν πολλές άλλες αιτίες που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Αυτή η κατάσταση είναι συχνά μόνο ένα σημάδι μιας άλλης ασθένειας ή πάθησης, όπως ο λύκος ή η ρευματοειδής αρθρίτιδα. Άλλες φορές, το Raynaud μπορεί να προκληθεί από χρόνιο στρες ή από υπερβολικό χρόνο σε χαμηλές θερμοκρασίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.