ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μ.Γκάγκα: «Αποκλείεται να καταργηθούν τα πιστοποιητικά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα»

Τι είπε για την 4η δόση η Μ.Γκάγκα

Μ.Γκάγκα: «Αποκλείεται να καταργηθούν τα πιστοποιητικά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα»

Κάθετη ήταν η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα αναφορικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού και την ενδεχόμενη κατάργηση του. 

Η Μίνα Γκάγκα είπε πως αποκλείεται η κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού το αμέσως επόμενο διάστημα και ανέφερε για την  κατάργηση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού πως δεν θα πρέπει να βιαστούμε, αλλά να κινηθούμε «με αργά και προσεκτικά βήματα, όπως αργά υποχωρεί και η πανδημία».

«Με βάση τη σημερινή επιδημιολογική κατάσταση, δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για κατάργηση των πιστοποιητικών το αμέσως επόμενο διάστημα. Παρακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα, την πορεία των κρουσμάτων, ακούμε τις εισηγήσεις των ειδικών και αναλόγως προχωρούμε.

Διεθνώς, παρατηρείται αποκλιμάκωση των μέτρων, όμως βασική προτεραιότητα είναι η προστασία όλων των πολιτών – ιδιαίτερα μάλιστα των πιο ευάλωτων – και η προστασία της Δημόσιας Υγείας. Προχωρούμε με αργά και προσεκτικά βήματα, όπως αργά υποχωρεί και η πανδημία», είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Να θυμίσουμε εδώ ότι τις τελευταίες ημέρες -μετά και τις δηλώσεις του Γ.Μαγιορκίνη- έχουν φουντώσει τα σενάρια που θέλουν να καταργείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού λίγο πριν ή λίγο μετά το Πάσχα.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της έχει κάνει ξεκάθαρο μόνο τ’ ότι δεν πρόκειται για κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, αλλά για «χαλάρωση» των μέτρων για τους ανεμβολίαστους για το καλοκαίρι, όπως είπε χαρακτηριστικά χθες και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Αναφερόμενη, επίσης, στις μεγάλες αλλαγές που δρομολογούνται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στο σχέδιο της λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων με αμοιβή στο δημόσιο – το οποίο βρίσκεται σε στάδιο επεξεργασίας από τους αρμόδιους φορείς του υπουργείου Υγείας- τονίζει πως αναμένεται να ωφελήσει και τους ασθενείς, αλλά και το προσωπικό του ΕΣΥ.

Οι ασθενείς θα είναι ελεύθεροι «να επιλέξουν τον γιατρό τους εντός του δημόσιου συστήματος», και το υγειονομικό προσωπικό επειδή θα έχει μια «αύξηση εσόδων» σε ένα ελκυστικό περιβάλλον, όπως λέει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Να σημειωθεί, πως το νέο σύστημα καθιερώνει τις απογευματινές επεμβάσεις στο ΕΣΥ με αμοιβή.

Τα απογευματινά χειρουργεία δεν θα είναι δωρεάν για τον πολίτη, αλλά σε τιμή «πολύ χαμηλότερη από αυτή του ιδιωτικού τομέα», όπως αναφέρει η ίδια.

Συγκεκριμένα, ο πολίτης θα πληρώνει το 30% του συνόλου της δαπάνης του χειρουργείου και εξ’ ολοκλήρου την αμοιβή του γιατρού, το ύψος της οποίας δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί (θα καθορίζεται με βάση τις τιμές των ασφαλιστικών εταιρειών).

Το 70% της πληρωμής (θα καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ ή την ασφαλιστική εταιρεία) θα καταβάλλεται στο νοσοκομείο, το οποίο θα δει μια αύξηση των εσόδων του και το 30% (που θα καταβάλλει ο ασθενής) θα δίνεται στο υγειονομικό προσωπικό.

Έτσι, το σύστημα Υγείας θα γίνει – σύμφωνα με την κυρία Γκάγκα – «ελκυστικό για τους εργαζόμενους», ένα «ικανοποιητικό περιβάλλον εργασίας, εντός του οποίου οι υγειονομικοί θα αισθάνονται ασφάλεια και ικανοποίηση», όπως λέει.

Για την τέταρτη δόση είπε: «Τέταρτη δόση χορηγείται αυτή τη στιγμή σε ειδικές ομάδες ανοσοκατεσταλμένων ασθενών, ενώ διεθνώς υπάρχει συζήτηση και τις μεγαλύτερες ηλικίες. Το θέμα αυτό δεν έχει απαντηθεί ακόμη από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών η οποία παρακολουθεί όλες τις σχετικές εξελίξεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με τα σημερινά δεδομένα, η τέταρτη δόση μπορεί να ανοίξει για άλλες κατηγορίες ευάλωτων πολιτών, δεν αφορά πάντως το γενικό πληθυσμό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.