ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μ.Γκέιτς: «Δεν με ακούσατε για τον Covid – Τώρα δώστε μου δισ. για να φτιάξω εμβόλια και δική μου ομάδα»

Το μήνυμα του Μπιλ Γκέιτς στους ηγέτες του κόσμου

Μ.Γκέιτς: «Δεν με ακούσατε για τον Covid – Τώρα δώστε μου δισ. για να φτιάξω εμβόλια και δική μου ομάδα»

Ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς τους παγκόσμιους ηγέτες στην πρόσφατη ομιλία του στο συνέδριο TED. 

«Από το ίδιο βήμα έλεγα το 2015 ότι δεν είμαστε έτοιμοι για την πανδημία που θα έρθει. Με ακούσατε μόνο όταν ήταν αργά», είπε στην αρχή ο Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος μάλιστα έγραψε και παρόμοιο μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Στη συνέχεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στο πώς θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε την επόμενη πανδημία και στις ενέργειες που πρέπει να κάνουν οι κυβερνήσεις.

Ο δισεκατομμυριούχος είπε ότι οι κυβερνήσεις από μόνες τους δεν μπορούν να αποτρέψουν την επόμενη πανδημία και γι’ αυτό θα πρέπει να δημιουργηθεί μια παγκόσμια ομάδα. 

Ο λόγος για την GERM, η οποία θα είναι μια ομάδα που θα φτιαχτεί από τον Μπιλ Γκέιτς και θα κοστίζει περίπου 1 δισ. δολάρια τον χρόνο, ενώ θα ελέγχεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. «Πρέπει να ξοδέψουμε δισεκατομμύρια για να σώσουμε τρισεκατομμύρια», είπε στην ομιλία του ο Μ.Γκέιτς.

Στην ομιλία του ο Μπιλ Γκέιτς παρουσίασε βίντεο από μια υποτιθέμενη ομάδα η οποία πηγαίνει με ελικόπτερα σε μια περιοχή που έχει ξεσπάσει πανδημία και επιβάλλει lockdown. 

Όπως ανέφερε επί της ουσίας η συγκεκριμένη ομάδα θα ελέγχει που θα υπάρχει κάποιος νέος ιός και θα επιβάλλει μέτρα στην περιοχή (lockdown κτλ.).

Παράλληλα είπε ότι η GERM θα κάνει ασκήσεις με υποτιθέμενες πανδημίες, ενώ αναφέρθηκε και στις έρευνες που θα κάνει η συγκεκριμένη ομάδα.

Η GERM θα φροντίζει να έχει τα απαραίτητα τεστ και φάρμακα, ενώ αναφέρθηκε και στα εμβόλια, τονίζοντας ότι αυτή τη φορά θα πρέπει να είναι έχουν τη δυνατότητα να σταματούν και την μετάδοση του ιού. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε όσα είπε ο Μ.Γκέιτς:  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.