ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά!

Μ.Παγώνη: «Κάντε εμβόλια – Τα κρούσματα ανέβηκαν λόγω γιορτών και μη χρήσης μάσκας»

«Η πανδημία είναι εδώ» λέει η Μ.Παγώνη

Μ.Παγώνη: «Κάντε εμβόλια – Τα κρούσματα ανέβηκαν λόγω γιορτών και μη χρήσης μάσκας»

Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μίλησε για την αύξηση κρουσμάτων που παρατήρησε και ζήτησε εκ νέου από τους πολίτες να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού. 

«Αναμενόμενη η αύξηση των κρουσμάτων γιατί προηγήθηκαν γιορτές και μία ακόμη αιτία είναι η μη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Οι σκληροί δείκτες παραμένουν στα ίδια, αλλά υπάρχει μία σταδιακή μείωση με πολύ αργούς ρυθμούς. Μέχρι το Πάσχα αυτοί οι δείκτες θα έχουν μειωθεί», τόνισε αρχικά μιλώντας στην τηλεόραση του Mega ο κυρία Παγώνη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 24.256 νέα κρούσματα, 59 θανάτους και 348 διασωληνωμένους.

Παγώνη: Αυξήθηκαν οι νοσηλείες, η πανδημία είναι εδώ

Συνεχίζοντας η κυρία Παγώνη πρόσθεσε: «Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι μία αύξηση των νοσηλειών περίπου στο 8-10% και το βλέπαμε όλη τη βδομάδα. Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει πλέον η όμικρον και όχι η δέλτα. Υπάρχει έξαρση από την όμικρον», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όποιος είναι εμβολιασμένος θα το περάσει ήπια, ο ανεμβολίαστος μπορεί να νοσηλευτεί. Ειδικά οι άνω των 60 ετών παρατηρείται ότι έχουν αυξήσει τα ραντεβού για τον εμβολιασμό τους. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν θέλουν να κάνουν εμβόλιο mRNA, μπορούν να κάνουν το πρωτεϊνικό», συμπλήρωσε η κ. Παγώνη.

«Πολύ καιρό έχουμε πει πως δεν αποκλείονται οι μεταλλάξεις. Ας κάνουμε την 3η δόση, ας κάνουμε εμβόλια, γιατί η πανδημία είναι εδώ», κατέληξε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.