Μ.Παγώνη: «Με self test η επιστροφή στην καθημερινότητα μετά τις διακοπές του Πάσχα»

Ποια μέτρα ισχύουν για σήμερα, Κυριακή του Πάσχα

Μ.Παγώνη: «Με self test η επιστροφή στην καθημερινότητα μετά τις διακοπές του Πάσχα»

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης, τόνισε πώς η επιστροφή στην καθημερινότητα μετά από τις διακοπές του Πάσχα θα πρέπει να γίνει με ασφάλεια γι’ αυτό θα πρέπει όλοι να κάνουμε ένα self test.

«Ελπίζουμε τις επόμενες μέρες να μειώνονται οι σκληροί δείκτες, θάνατοι και διασωληνωμένοι, και να πάνε όλα καλά», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Παγώνη για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού.

Παράλληλα, η κυρία Παγώνη υπογράμμισε τη σημασία να κάνουν ένα τεστ όσοι επιστρέφουν από τις διακοπές τους ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή επιστροφή αλλά και η μη περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού.

Μετά το «ελεύθερο» Πάσχα έρχεται νέα χαλάρωση μέτρων την Πρωτομαγιά

Την περασμένη Πέμπτη, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε τον οδικό χάρτη για την χαλάρωση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, από την 1η Μαΐου έως τις 31/08 αίρεται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης σε όλους τους κλειστούς και ανοικτούς χώρους. Το συγκεκριμένο μέτρο θα επανεξεταστεί την 1η Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, το επόμενο διάστημα θα επανεξεταστεί η επίδειξη του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού για την είσοδο στη χώρα. Η υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους εσωτερικούς χώρους ισχύει μέχρι τις 31/5, πλην ορισμένων εξαιρέσεων που μένει να διευκρινιστούν.

Επιπλέον, στα σχολεία, από την 1η Μαΐου καταργούνται και τα self test.

Παράλληλα, έως 31 Αυγούστου επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων στο 100% και αίρεται κάθε μετρικός περιορισμός.

Ποια μέτρα ισχύουν για σήμερα, Κυριακή του Πάσχα

Η έξοδος των εκδρομέων τη Μεγάλη Εβδομάδα ήταν αυξημένη. Παρά τη σχετική ελευθερία κινήσεων, ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι συνεχίζουν να υφίστανται μέτρα για τον κορωνοϊό.

Τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού ισχύουν από τη Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022 και ώρα 06:00 έως και την Κυριακή, 1 Μαΐου 2022 και ώρα 06:00.

Αναλυτικά, τα κέντρα διασκέδασης θα λειτουργήσουν αποκλειστικά:

• για όσους έχουν κάνει τις τρεις δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό,

• για όσους έχουν κάνει τις δύο δόσεις και έχουν παρέλθει μέχρι εννέα μήνες

• για όσους έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο.

Στην είσοδο των κέντρων διασκέδασης παραμένει υποχρεωτικά ο έλεγχος όπως και η χρήση μάσκας από το προσωπικό και από τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής.

Στην εστίαση οι κλειστοί χώροι θα λειτουργήσουν αποκλειστικά με τα πιστοποιητικά που ισχύουν και στη διασκέδαση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στους ανοιχτούς χώρους εστίασης θα μπορούν να βρίσκονται όλοι όσοι δεν έχουν κάνει εμβόλιο ή τα πιστοποιητικά τους έχουν λήξει. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν αρνητικό rapid ή PCR τεστ 48 ωρών. Οι ανήλικοι από 4 έως 17 ετών μπορούν να προσκομίζουν δήλωση αρνητικού self test.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.