ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ματίνα Παγώνη: «Πρόωρα μιλάμε για κατάργηση πιστοποιητικών και μέτρων»

Τι είπε για το φάρμακο κατά του κορωνοϊού, που θα αρχίσει να χορηγείται από αύριο

Ματίνα Παγώνη: «Πρόωρα μιλάμε για κατάργηση πιστοποιητικών και μέτρων»

Η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης το πρωί της Κυριακής, ανέφερε μεταξύ άλλων πώς «Πρόωρα μιλάμε για πιστοποιητικά και κατάργηση των μέτρων».

Όπως είπε, χθες στο νοσοκομείο της Πάτρας, δεν υπήρχε ούτε ένα κρεβάτι ελεύθερο σε ΜΕΘ, ενώ και στη σημερινή εφημερία, στο νοσοκομείο όπου εργάζεται, υπάρχουν ελεύθερα μόνο 3-4 κρεβάτια.

«Αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο θα θέλαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «ο αριθμός των θανάτων ακόμη και μονοψήφιος να γίνει, είναι πολύς για μετά από δύο χρόνια πανδημίας». 

Σχετικά με το φάρμακο κατά του κορωνοϊού, που θα αρχίσει να χορηγείται από αύριο, τόνισε ότι θα βοηθήσει πολύ τις πρώτες 5 ημέρες, ωστόσο υπενθύμισε ότι η χορήγησή του γίνεται πάντα έπειτα από συνεννόηση με τον γιατρό.

Διευκρίνισε δε ότι υπάρχει επάρκεια, αλλά δεν μπορούν να το πάρουν όλοι για ιατρικούς λόγους.

Τέλος, η κ. Παγώνη επισήμανε ότι από τους ασθενείς που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, η πλειοψηφία είναι ανεμβολίαστοι σε ένα ποσοστό 80%, ενώ το ίδιο ποσοστό ισχύει και για αυτούς που νοσηλεύονται με κορωνοϊού στις απλές κλίνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.