ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Με αυτά τα έξι φρούτα θα κάνετε αποτοξίνωση μετά το πασχαλινό τραπέζι

Δείτε ποια είναι για να τα εντάξετε στη διατροφή σας

Με αυτά τα έξι φρούτα θα κάνετε αποτοξίνωση μετά το πασχαλινό τραπέζι

Μετά το Πάσχα και την κατανάλωση κρέατος καλό είναι να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να αποβάλει τις επικίνδυνες για την υγεία τοξίνες ακολουθώντας μία διατροφή πλούσια σε φρούτα.

Με τα παρακάτω έξι φρούτα θα επιτύχετε την αποτοξίνωση του οργανισμού σας:

– Μήλα

Εκτός από πλούσια σε βιταμίνες, φυτικές ίνες και μέταλλα, τα μήλα είναι επίσης πλούσια σε φυτοχημικά και πηκτίνη, τα οποία βοηθούν στην αποτοξίνωση. Η πηκτίνη ξεπλένει τα πρόσθετα των τροφίμων και τα μέταλλα στο σώμα μας. Τα οξέα του μήλου (μηλικό και τρυγικό) βοηθούν στην πέψη.

Τα μήλα τρώγονται καλύτερα ωμά και αν καταναλώνονται με την φλούδα τους είναι καλή πηγή βιταμίνης C και φυτικών ινών. Τα βιολογικά μήλα έχουν υψηλότερα αντιοξειδωτικά από εκείνα τα μήλα που καλλιεργούνται συμβατικά.

– Λεμόνια

Τα λεμόνια ή τα εσπεριδοειδή γενικότερα, αναφέρονται συχνά όταν γίνεται λόγος για αποτοξίνωση. Όλα τα εσπεριδοειδή είναι εξαιρετικές πηγές βιταμίνης C.

Το λεμόνι είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος καθαρισμού του οργανισμού και βοηθά επίσης σε γαστρικά προβλήματα. Τα εσπεριδοειδή είναι πιο αποτελεσματικά στην αποτοξίνωση όταν λαμβάνονται με ζεστό νερό. Η καλύτερη ώρα για ένα τέτοιο ρόφημα είναι το πρωί, προσθέτοντας και λίγο τζίντζερ.

– Μούρα

Όλα τα φρούτα που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία – οι φράουλες, τα βατόμουρα, τα φραγκοστάφυλα και τα μύρτιλα – είναι πλούσιες πηγές βιταμίνης C και φυτικών ινών. Μόνο ένα φλιτζάνι βατόμουρα έχει 7,6 γραμμάρια φυτικών ινών. Η κατανάλωση μούρων συμβάλει στην παραγωγή βουτυρικού, το οποίο είναι ένα λιπαρό οξύ που βοηθά στην απώλεια βάρους.

Ο καλύτερος τρόπος για να καταναλώσετε τα μούρα είναι να τα πολτοποιήσετε για να βγάλουν τους χυμούς τους, να τα ανακατέψετε με νερό και να τα αφήσετε να ξεκουραστούν για μισή ώρα. Στη συνέχεια μπορείτε να προσθέσετε νερό σε αυτό το μίγμα και να το πιείτε ή να απλά να το αναμίξετε με λίγη βρώμη.

– Ανανάς

Ο ανανάς είναι φρούτο πλούσιο σε βρομελίνη που βοηθά στη διάσπαση των πρωτεϊνών και στην πέψη. Ο ανανάς είναι καλύτερα να τρώγεται φρέσκος. Ο ανανάς σε κονσέρβα δεν ενδείκνυται αφού το ένζυμο βρωμελίνη καταστρέφεται.

– Παπάγια

Η παπάγια είναι πλούσια σε βιταμίνη C και άλλα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη Α, μαγνήσιο και κάλιο, γεγονός που την καθιστά εξαιρετικό αντιοξειδωτικό. Η παπαΐνη, ένα ένζυμο που βρίσκεται στην παπάγια, βοηθά στη διάσπαση της πρωτεΐνης και στην πέψη.

Το πλούσιο σε β-καροτένιο φρούτο έχει παρατηρηθεί ότι προλαμβάνει τον καρκίνο του πνεύμονα και του στόματος. Είναι καλύτερα αν καταναλώνεται φρέσκια και κομμένη σε φέτες.

– Ρόδι

Ο καλύτερος τρόπος για να καταναλώσετε το ρόδι είναι σε χυμό, καθώς οι σπόροι του χρειάζονται πολύ χρόνο για να χωνευτούν.

Το ρόδι προσφέρει καλή ποσότητα βιταμίνης C και φυτικών ινών. Θεωρείται επίσης ως φάρμακο, καθώς βοηθά στη διατήρηση της υγείας της καρδιάς και ρυθμίζει τη χοληστερόλη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.