ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Με αυτήν την καθημερινή συνήθεια θα χάσετε το σπλαχνικό λίπος – Διαρκεί 10 λεπτά 

Τι έδειξαν τα ευρήματα των ειδικών

Με αυτήν την καθημερινή συνήθεια θα χάσετε το σπλαχνικό λίπος – Διαρκεί 10 λεπτά 

Ο Chris Gagliardi αποκάλυψε ότι το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια του σπλαχνικού λίπους -που είναι το λίπος που κρύβεται μέσα στο σώμα μας γύρω από τα ζωτικά μας όργανα.

Ο ειδικός, ο οποίος είναι πιστοποιημένος personal trainer στο American Council on Exercise (ACE), εξήγησε ότι αν δεν έχουμε ήδη μια καθιερωμένη ρουτίνα άσκησης, το περπάτημα είναι ένα «καλό σημείο εκκίνησης», καθώς είναι κάτι που μπορούμε να αρχίσουμε να κάνουμε αμέσως χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουμε χρήματα για συνδρομές γυμναστηρίου ή ειδικό εξοπλισμό, όπως αναφέρει στο Prevention.

Και το περπάτημα έχει τα δικά του οφέλη για την υγεία, καθώς μια μικρή μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Exercise Nutrition and Biochemistry διαπίστωσε ότι οι παχύσαρκες γυναίκες που συμμετείχαν σε πρόγραμμα περπατήματος για 50 έως 70 λεπτά τρεις ημέρες την εβδομάδα για 12 εβδομάδες μείωσαν σημαντικά το σπλαχνικό τους λίπος σε σύγκριση με την ομάδα που δεν περπατούσε.

Ο Gagliardi είπε χαρακτηριστικά: «Ακόμα κι αν το σημείο εκκίνησής σας είναι ένα λεπτό περπάτημα, αν αυτό είναι περισσότερο από αυτό που έχετε κάνει, αυτό έχει οφέλη για την υγεία. Το να ξεκινάτε αργά και να ανεβείτε είναι καλύτερο από το να το παρακάνετε και να τα παρατήσετε».

Ο ειδικός είπε ότι ένας καλός τρόπος για να προσεγγίσει κανείς την καθημερινή του βόλτα είναι να δεσμευτεί να κάνει ένα γρήγορο περίπατο 10 λεπτών αφού φάει το δείπνο του και να αυξήσει σιγά σιγά τον χρόνο που περπατάει καθώς αισθάνεται πιο εξοικειωμένος με την καθημερινή άσκηση.

Το περπάτημα είναι γνωστό πω κάνει καλό στην υγεία εδώ και χρόνια και πρόσφατα, ο γκουρού της δίαιτας, ο γιατρός Michael Mosley, υποστήριξε μια συγκεκριμένη τεχνική περπατήματος που υποτίθεται ότι ενισχύει τη μνήμη -το περπάτημα προς τα πίσω. Σύμφωνα με μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Roehampton το 2018, το περπάτημα προς τα πίσω μπορεί να βοηθήσει να «βαδίσουμε πίσω» και διανοητικά, που σημαίνει ότι μπορούμε να ανακτήσουμε αναμνήσεις από κάτι που κάναμε νωρίτερα.

Ο Δρ Mosley είπε ότι του «κίνησε το ενδιαφέρον» η περίεργη τεχνική τονίζοντας ότι ο ευκολότερος τρόπος για να τη δοκιμάσουμε είναι σε διάδρομο. Ωστόσο, μπορεί να γίνει στο σπίτι ή έξω, αρκεί να προσέχουμε. Πρότεινε να ξεκινήσουμε σιγά-σιγά με λίγα μόνο βήματα τη φορά και, αν μπορούμε, να έχουμε έναν φίλο μαζί μας, ώστε να μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.