ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε τις ουρολοιμώξεις το καλοκαίρι

Τι πρέπει να κάνετε

Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε τις ουρολοιμώξεις το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι όλοι ανυπομονούμε να απολαύσουμε τις διακοπές μας όμως ο κίνδυνος των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος παραμονεύει.

Πώς θα αποφύγετε τις ουρολοιμώξεις το καλοκαίρι

Ένας ειδικός παρέχει συμβουλές για την αποφυγή των επώδυνων λοιμώξεων.

«Οι ασθενείς μπορούν να εμφανίσουν περισσότερες ουρολοιμώξεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού λόγω ανεπαρκούς πρόσληψης υγρών, ειδικά στους ιστορικούς καύσωνες που βιώνουμε», δήλωσε η Δρ. Maude Carmel, αναπληρώτρια καθηγήτρια ουρολογίας στο Ιατρικό Κέντρο UT Southwestern, στο Ντάλας του Τέξας.

«Η αφυδάτωση είναι ο κύριος παράγοντας κινδύνου για τις ουρολοιμώξεις», πρόσθεσε.

Για να μειώσετε τις πιθανότητες να πάθετε ουρολοίμωξη το καλοκαίρι, η Carmel συνιστά να παραμένετε ενυδατωμένοι, πίνοντας τουλάχιστον δύο λίτρα υγρών κάθε μέρα.

Είναι επίσης σημαντικό να ουρείτε συχνά. Πηγαίνετε στην τουαλέτα τουλάχιστον κάθε τρεις ώρες. Ακολουθήστε διατροφή που θα σας βοηθήσει να αποφεύγετε τη δυσκοιλιότητα. Να ουρείτε πάντα μετά τη σεξουαλική επαφή.

Παρότι τα συμπληρώματα κράνμπερι μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο ουρολοίμωξης, ο χυμός κράνμπερι έχει πολύ μικρή περιεκτικότητα στο συγκεκριμένο φρούτο για να αντιμετωπίσει τις ουρολοιμώξεις, σημείωσε η Carmel.

Τα σημάδια της ουρολοίμωξης μπορεί να περιλαμβάνουν αίσθημα καύσου ή πόνο κατά την ούρηση, συχνοουρία, επιτακτική ούρηση και αίμα στα ούρα.

Πολλές άλλες παθήσεις μπορεί να μιμούνται τα συμπτώματα μιας ουρολοίμωξης, γι’ αυτό πρέπει να διαγνωστεί με καλλιέργεια ούρων. Μια απλή ανάλυση ούρων δεν αρκεί, σημειώνει η Carmel.

Κάποιος που εμφανίζει συμπτώματα που υποδηλώνουν ουρολοίμωξη, θα πρέπει να επισκεφτεί έναν γιατρό πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Ο ουρολόγος μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό της αιτίας των συχνών ουρολοιμώξεων, πάνω από τρεις το χρόνο, με επιπλέον εξετάσεις και αξιολογώντας άλλους κινδύνους.

Το να παραμένετε ενυδατωμένοι, πίνοντας τουλάχιστον 2 λίτρα υγρών καθημερινά, μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.