ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μήπως κοκκινίζει το πρόσωπό σας μετά τη γυμναστική; – Δείτε τι σημαίνει

Τι μπορείτε να κάνετε & πότε να επισκεφτείτε έναν γιατρό

Μήπως κοκκινίζει το πρόσωπό σας μετά τη γυμναστική; – Δείτε τι σημαίνει

Μήπως έχεις παρατηρήσει πως μετά την προπόνηση το πρόσωπό σου κοκκινίζει;

Σύμφωνα με τους δερματολόγους δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ή τρόπος να μειώσετε την ερυθρότητα.

Ένα κόκκινο πρόσωπο μετά τη γυμναστική είναι απολύτως φυσιολογικό, καθώς είναι ο τρόπος με τον οποίο ο οργανισμός μας ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος, εξηγεί στο realsimple.com, η Blair Murphy, MD, FAAD, δερματολόγος στη Νέα Υόρκη.

Πιο συγκεκριμένα, όταν ασκούμαστε, τα αιμοφόρα αγγεία του σώματος διαστέλλονται με ταχύτερο ρυθμό.

Τα τριχοειδή αγγεία προσπαθούν να μεταφέρουν περισσότερο οξυγόνο στους μύες που γυμνάζεις, ενώ την ίδια στιγμή μεταφέρουν τη θερμότητα στην επιφάνεια του δέρματος, για να προστατέψουν τον οργανισμό από’ την υπερθέρμανση. Αυτός είναι ο λόγος που το πρόσωπο μπορεί να φαίνεται πιο κόκκινο από’ το συνηθισμένο.

H Dr. Murphy, εξηγεί ακόμη ότι εάν είσαι ένας απ’ αυτούς που το πρόσωπό του γίνεται πιο κόκκινο απ’ τους υπόλοιπους, αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι έχεις περισσότερα τριχοειδή αγγεία στο πρόσωπό σου απ’ ότι οι υπόλοιποι.

Άλλοι λόγοι που το πρόσωπο σου γίνεται κόκκινο μπορεί να είναι οι δερματικές παθήσεις όπως η ροδόχρους ακμή, το αλκοόλ, ορισμένα τρόφιμα και διάφορα φάρμακα.

Τι μπορείς να κάνεις εάν κοκκινίζει το πρόσωπό σου μετά την προπόνηση;

Ρίξε κρύο νερό στο πρόσωπό σου

Μετά την προπόνηση ή κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, αντί να κοιτάς στο κινητό σου, ρίξε λίγο κρύο νερό στο πρόσωπό σου, καθώς αυτό βοηθάει στην αντιμετώπιση της ερυθρότητας.

Χρησιμοποίησε υγρομάντηλο

Την επόμενη φορά που θα πας στο γυμναστήριο, μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου και υγρομάντηλα, μόνο που χρειάζεται προσοχή.

Προτίμησε ειδικά υγρομάντηλα για την ανακούφιση της ερυθρότητας ή όσα περιέχουν αλόη, που αποτρέπουν και τους περαιτέρω ερεθισμούς.

Απόφυγε το αλκοόλ και τα πικάντικα τρόφιμα

Δεν είναι μόνο η έντονη άσκηση που προκαλεί το κοκκίνισμα, αλλά και τι κάνεις μετά το γυμναστήριο. Σύμφωνα με την Corey L. Hartman, MD, δερματολόγο και ιδρυτής της Skin Wellness Dermatology, για να ανακουφίσεις την ερυθρότητα του προσώπου, θα πρέπει να αποφύγεις όσα μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή και ανάμεσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται το αλκοόλ και οι πικάντικες τροφές.

Χρησιμοποίησε κομπρέσα και ενυδατική μετά την προπόνηση

Κράτησε μια κρύα κομπρέσα στο πρόσωπό σου μετά την άσκηση, καθώς αυτή θα ανακουφίσει αμέσως το δέρμα και θα μειώσει το κοκκίνισμα. Στη συνέχεια, αφού καθαρίσεις το πρόσωπό σου, εφάρμοσε μια ενυδατική κρέμα για βαθιά θρέψη της επιδερμίδα

Πότε να επισκεφτείτε έναν γιατρό

Η άσκηση προκαλεί έξαψη που υποχωρεί μετά από λίγο, ωστόσο, η διαφορά είναι ότι η ροδόχρου ακμή δεν υποχωρεί. Σύμφωνα με την Δρ Χάρτμαν, είναι ροδόχρου ακμή «αν παραμείνετε κοκκινισμένοι στα μάγουλα, τα πηγούνια, τη μύτη και το μέτωπο για παρατεταμένες περιόδους χωρίς κανένα ερέθισμα για έξαψη».

Δεδομένου ότι η ροδόχρου ακμή είναι μια χρόνια διαταραχή έξαψης, μαζί με ερυθρότητα, θα παρατηρήσετε «μικρά σπασμένα τριχοειδή αγγεία στα μάγουλα και τη μύτη σας ή σπυράκια παρόμοια με την ακμή, με τη διαφορά ότι δεν έχουν τα μαύρα στίγματα ή τα λευκά στίγματα που βλέπουμε συνήθως», σημειώνει.

Εάν αντιμετωπίζετε αυτά τα συμπτώματα, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο, επειδή η ροδόχρου ακμή είναι θεραπεύσιμη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι η άσκηση μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για την εμφάνιση ροδόχρου ακμής, πράγμα που σημαίνει ότι μια έντονη προπόνηση μπορεί να προκαλέσει έξαρση της ροδόχρου ακμής σε διαφορετικά ελεγχόμενο δέρμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.