Μήπως νιώθετε μια… μόνιμη κούραση; – Αυτές είναι οι πιθανές αιτίες

Ορισμένες φορές η απάντηση έχει άμεση σχέση με την κατάσταση της υγείας σας

Μήπως νιώθετε μια… μόνιμη κούραση; – Αυτές είναι οι πιθανές αιτίες

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, τι συμβαίνει εκείνες τις μέρες που απλά αισθάνεστε κούραση χωρίς να υπάρχει κάποια έκδηλη αιτία;

Ορισμένες φορές η απάντηση έχει άμεση σχέση με την κατάσταση της υγείας σας και μάλιστα με τρόπο που δεν πάει το μυαλό σας.

Δείτε μερικούς λόγους που σας συμβαίνει αυτό και τι πρέπει να ξέρετε για τον καθένα:

Αφυδάτωση: Υγιείς γυναίκες που απέτυχαν να αντικαταστήσουν μόλις το 1,5% του νερού στο σώμα τους ένιωσαν έντονες εναλλαγές της διάθεσης και χαμηλά επίπεδα ενέργειας, σύμφωνα με σχετική έρευνα. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι νευρώνες στον υποθάλαμο του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο της ενυδάτωσης και της θερμοκρασίας του σώματος, στέλνουν μηνύματα για την απότομη αλλαγή διάθεσης και συμπεριφοράς ως μία έγκαιρη προειδοποίηση για να πιείτε περισσότερο νερό.

Έχετε έλλειψη βιταμίνης B12: Το σώμα σας χρειάζεται τη βιταμίνη Β12 για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και για την σωστή λειτουργία των νευρώνων. Η έλλειψη της συγκεκριμένης βιταμίνης μειώνει την ποσότητα του οξυγόνου στο αίμα σας αφήνοντάς σας με αυτό το αίσθημα υπνηλίας. Επειδή μόνο ζωικές τροφές περιέχουν βιταμίνη Β12, οι χορτοφάγοι αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εξάντλησης.

Αυξημένο στρες: Κανονικά, τα επίπεδα της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης είναι υψηλότερα το πρωί και πέφτουν προς το βράδυ, βοηθώντας σας να διατηρείτε έναν φυσιολογικό καθημερινό ρυθμό. Αλλά το χρόνιο στρες επηρεάζει αυτήν τη διαδικασία. Αν το σώμα σας παραμένει σε συνεχή εγρήγορση, τα επίπεδα της κορτιζόλης σας δεν πέφτουν ούτε το βράδυ, διαταράσσοντας έτσι τον ύπνο σας. Επίσης μπορεί τα επινεφρίδια σας να μην ανταποκρίνονται πλέον στην αυξημένη παραγωγή κορτιζόλης, αφήνοντας σας με έντονο το αίσθημα της υπνηλίας όλη την ημέρα.

Έχετε κάποια καρδιακή πάθηση: Έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι γυναίκες που εκδηλώνουν καρδιακά επεισόδια έχουν προβλήματα στον ύπνο και αισθάνονται ασυνήθιστα κουρασμένες κατά τις εβδομάδες πριν το καρδιακό επεισόδιο. Κόπωση και δύσπνοια όταν ασκείστε, όταν ανεβαίνετε τις σκάλες ή πιέζετε τον εαυτό σας με κάποιο άλλο τρόπο θα πρέπει να σας θορυβήσει.

Έχετε έλλειψη σιδήρου: Τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου οδηγούν σε προβλήματα στα ερυθρά αιμοσφαίρια που στερούν από το σώμα σας το οξυγόνο. Μην πάρετε όμως πολύ σίδηρο (συμπληρώματα χωρίς την συμβουλή γιατρού), καθώς μπορεί να σας προκαλέσει αντίστοιχα προβλήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν γυμνάζεστε: Μια αγχωτική μέρα στη δουλειά ανεβάζει στα ύψη την κορτιζόλη και τη γλυκόζη στο αίμα σας, και έτσι νιώθετε έτοιμοι για δράση. Όταν όμως κάθεστε στον καναπέ ή μπροστά στον υπολογιστή δεν μπορείτε ποτέ να απελευθερώσετε αυτή την ενέργεια και την ένταση. Αυτό μπορεί διαταράξει τον ύπνο σας τη νύχτα ή να ρίξει τόσο χαμηλά τα επίπεδα κορτιζόλης, ώστε την επόμενη μέρα να νιώθετε έντονη κούραση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.