ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Μπορούμε να επιλέξουμε το φύλο του παιδιού μας λέει Έλληνας εξερευνητής του National Geographic

«Το "ψ" χρωμόσωμα καθορίζει το φύλο»

Μπορούμε να επιλέξουμε το φύλο του παιδιού μας λέει Έλληνας εξερευνητής του National Geographic

Ο Έλληνας εξερευνητής του National Geographic και Ιδρυτής της SciCo, Θοδωρής Αναγνωστόπουλος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ανέφερε πως «μπορούμε να επιλέξουμε το φύλο του παιδιού μας, αλλά απαγορεύεται».

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά:

«Μελετώντας το “ψ” χρωμόσωμα που μεταφέρεται μόνο από πατέρα σε γιο, μόνο από τα αρσενικά, οποιαδήποτε αλλαγή συμβαίνει στο DNA, κάποια πράγματα μεταφέρονται ατόφια αλλά υπάρχουν και οι λεγόμενες μεταλλάξεις.

Όταν περνούν οι αλλαγές από γενιά σε γενιά, μελετώντας αυτές τις αλλαγές μπορείς να καταλάβεις την ιστορία του ανθρώπου, από πού προήλθε. Έτσι έχει βρεθεί ότι έχουμε κοινό πρόγονο με άλλα πρωτεύοντα όπως ο χιμπατζής. Μελετώντας τους πολυμορφισμούς ή μεταλλάξεις… Το “ψ” χρωμόσωμα καθορίζει το φύλο.

Βεβαίως θα μπορούσε να ελεγχθεί από πριν τι παιδί μπορεί να γεννηθεί. Γίνεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Μπορεί να γίνει επιλογή φύλου αλλά απαγορεύεται».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στη SciCo, έναν οργανισμό για δράσεις εκπαίδευσης ανθρώπων στις θετικές επιστήμες, μέσω της οποίας ένα παιδί δημιούργησε γυαλιά με αισθητήρες για την τυφλή γιαγιά του.

Συγκεκριμένα είπε:

«Εμείς προσπαθούμε με ένα διαδραστικό τρόπο, μέσω του STEM, να δημιουργήσουμε ένα νέο τρόπο σκέψης. Να δημιουργήσουμε άτομα που μπορούν να επιλύουν προβλήματα… Συνεργάτες μου με τη σειρά τους εκπαιδεύουν τα παιδιά ούτως ώστε να δημιουργήσουν projects που επιλύουν τοπικά, κοινωνικά προβλήματα.

Ένα από τα παιδάκια έφτιαξε κάτι γυαλιά που έβαλε επάνω αισθητήρες, γιατί η γιαγιά του είναι τυφλή. Και με αυτούς τους αισθητήρες, όποτε υπάρχει ένα εμπόδιο στο ύψος του γονάτου, κάνει έναν ήχο. Κάποια παιδάκια από νησί έφτιαξαν ένα drone-φαρμακείο, το οποίο το καλείς με μια εφαρμογή και πηγαίνει σε κάποια περιοχή που για να οδηγήσεις θες μισή ώρα».

Σχετικά με τον τρόπο που ήρθε σε επαφή με το National Geographic, δήλωσε ότι «για να μπορέσεις να γίνεις εξερευνητής στο National Geographic πρέπει να έχεις ένα βιογραφικό που να συνάδει με την εξερεύνηση. Εγώ έχω πάει στο Πεκίνο οδικώς με στόχο να κινηματογραφήσουμε σημεία πράσινου ενδιαφέροντος.

Όταν έχεις ένα τέτοιο βιογραφικό και καταθέτειες ένα έργο που συνάδει με την καινοτομία, συνάδει με την γεωγραφική εξερεύνηση. Ένα από τα έργα ήταν STEM στους Πομάκους. Πήγε υπέροχα και έχουμε γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ που είναι διαθέσιμο… Κάποιος κάποτε έχει μια ιδέα, η ομάδα είναι αυτή που κάνει την ιδέα και υλοποιείται. Δεν μπορείς μόνος σου να αλλάξεις τον κόσμο».

Ανέφερε μάλιστα για το ενδεχόμενο συνέχειας της συνεργασίας με το National Geographic πως «οι εξερευνητές αυτή τη στιγμή είμαστε 5.000 σε όλο τον κόσμο. Καταθέτουμε τις προτάσεις μας και λέμε θέλω να κάνω το τάδε (σ.σ. project), όπως είχα κάνει με το STEM στα Πομακοχώρια. Αργότερα κατέθεσα για τον Ειρηνικό Ωκεανό και τα μικροπλαστικά. Καταθέτεις λοιπόν μια πρόταση, η οποία ελέγχεται και εγκρίνεται ή απορρίπτεται».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.