Μυϊκός πόνος μετά την άσκηση – Τέσσερις τροφές που μπορούν να σας ανακουφίσουν

Η ξεκούραση μετά από κάθε προπόνηση είναι απαραίτητη

Μυϊκός πόνος μετά την άσκηση – Τέσσερις τροφές που μπορούν να σας ανακουφίσουν

Εάν είστε από αυτούς που αθλείστε έντονα και καθημερινά, είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε τους μύες σας κουρασμένους και να πονούν.

Επομένως, η ξεκούραση μετά από κάθε προπόνηση είναι απαραίτητη, όπως και η επιλογή του τι μπορείτε να καταναλώσετε για να επανακτήσετε τις δυνάμεις σας.

Παρακάτω, ακολουθούν τα τέσσερα τρόφιμα που πρέπει να ενσωματώσετε στην διατροφή σας όταν αθλείστε:

Σκούρα φυλλώδη πράσινα λαχανικά

Η πλειοψηφία των σκούρων πράσινων λαχανικών έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο και ασβέστιο, θρεπτικά συστατικά που μας γεμίζουν δύναμη και μας χαρίζουν ευκινησία.

Επιπλέον, βοηθούν στη ρύθμιση του μεταβολισμού και στην αποκατάσταση των μυών. Δοκιμάστε λοιπόν να τρώτε τακτικά λαχανικά, όπως σπανάκι, ρόκα και μπρόκολο.

Γιαούρτι με γκρανόλα και μούρα

Περίπου 13 γραμμάρια πρωτεΐνης και καλών υδατανθράκων περιέχονται σε ένα κεσεδάκι γιαούρτι με λίγα μούρα και γκρανόλα.

Επίσης, τα βατόμουρα είναι μια καλή πηγή βιταμινών και μετάλλων, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης C, της βιταμίνης Κ και του μαγγανίου, τα οποία είναι γνωστό ότι ενισχύουν τα οστά και τους μύες καθώς και το ανοσοποιητικό.

Τέλος, σύμφωνα με τους ειδικούς, τα μούρα είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και μειώνουν το οξειδωτικό στρες.

Σπόροι Chia

Οι σπόροι Chia είναι πηγή φυτικών ινών, ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, πρωτεϊνών και υδατανθράκων. Επιπλέον, είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών και μετάλλων όπως ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορος.

Αποτελούν επομένως μια εξαιρετική επιλογή για την αποκατάσταση των μυών, καθώς είναι γεμάτοι με τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται οι μύες σας για να αποκατασταθούν. Επιπλέον, είναι εύκολοι στην πέψη και γρήγοροι στην απορρόφηση.

Αυγά

Οι πρωτεΐνες είναι άφθονες στα αυγά. Αποτελούν επομένως την ιδανική τροφή για γρηγορότερη αποκατάσταση των μυών γιατί δεν είναι μόνο μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης αλλά είναι επίσης πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Τα αυγά περιέχουν αμινοξέα, τα οποία βοηθούν στην «αναγέννηση» του μυϊκού ιστού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κατανάλωση αυγών είναι ένας από τους πιο υγιεινούς τρόπους αποκατάστασης των μυών και της ανάκτησης της συνολικής ενέργειας που χάνετε κατά την προπόνηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.