Ν.Καπραβέλος για «χαλάρωση» των μέτρων: «Ρισκάρουμε να δημιουργηθούν νέα, ανθεκτικά στελέχη»

«Το 40% των ασθενών που βρίσκονται στις ΜΕΘ είναι πλήρως εμβολιασμένοι»

Ν.Καπραβέλος για «χαλάρωση» των μέτρων: «Ρισκάρουμε να δημιουργηθούν νέα, ανθεκτικά στελέχη»

Ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Γ.Ν. Παπανικολάου, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού και στο ρίσκο που ενέχει η μη τήρηση των μέτρων για την διασπορά.

Σημείωσε δε ότι το 40% των ασθενών που βρίσκονται στις ΜΕΘ είναι πλήρως εμβολιασμένοι, υπογραμμίζοντας πόσο σημαντική είναι η τρίτη δόση.

«Είναι σαν να έχουμε παραιτηθεί από την αλυσίδα της διασποράς, η οποία μετατοπίζεται σε ενήλικες», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος, τονίζοντας επιπλέον ότι «ο ιός αλλάζει». Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, ο ίδιος, αναφερόμενος στη χαλάρωση των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού, υπογράμμισε ότι «όσο ο ιός διασπείρεται, ρισκάρουμε να δημιουργηθούν νέα, ανθεκτικά στελέχη».

Όπως ακόμη ανέφερε, «το 5ο κύμα της πανδημίας δεν είναι ικανό να μας κάνει να καταρρεύσουμε, αλλά το ανησυχητικό εδώ είναι ότι τα κρούσματα είναι πάρα πολλά καθημερινά, ενώ οι θάνατοι κινούνται σε έναν ανεπίτρεπτο αριθμό».

Το 40% των ασθενών στις ΜΕΘ πλήρως εμβολιασμένοι

Μιλώντας για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, ο κ. Καπραβέλος σημείωσε ότι πλέον «η προστασία που παρέχουν ακολουθεί μία φθίνουσα πορεία, καθώς το 40% των διασωληνωμένων είναι εμβολιασμένοι με δύο δόσεις», πράγμα το οποίο δείχνει πως «η τρίτη δόση, προστατεύει ακόμη περισσότερο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, είπε πως, «ακούμε για την τέταρτη δόση του εμβολίου, ενώ οι ΗΠΑ τη συστήνουν από τώρα στους άνω των 50, καθώς η πανδημία συνεχίζει το έργο της», τονίζοντας ωστόσο το γεγονός ότι «αν δεν υπήρχαν τα εμβόλια θα μιλούσαμε για 50 εκατομμύρια και πλέον νεκρούς παγκοσμίως και όχι για 6 και πλέον εκατ. ανθρώπους που, δυστυχώς, έχουν χάσει τη ζωή τους έως τώρα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.