Νέα έρευνα «καταπέλτης»: Το ποσοστό επαναμόλυνσης από Covid-19 αυξάνεται με τον αριθμό των δόσεων του εμβολίου!

«Η επαναμόλυνση είναι πιο συχνή από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως στα άτομα που έχουν εμβολιαστεί»

Νέα έρευνα «καταπέλτης»: Το ποσοστό επαναμόλυνσης από Covid-19 αυξάνεται με τον αριθμό των δόσεων του εμβολίου!

Στο pronews.gr, πολλές φορές σας έχουμε αναφέρει πως τα εμβόλια κατά του Covid-19, που έχουν χορηγηθεί σε δισεκατομμύρια συνανθρώπους μας, δεν παύει να είναι πειραματικά σκευάσματα των οποίων οι παρενέργειες προς το παρόν είναι άγνωστες.

Μάλιστα, χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η συγκλονιστική μαρτυρία Ελληνίδας παιδοχειρουργού για τα εμβόλια κορωνοϊού, τα οποία σύμφωνα με τα όσα αναφέρει «Κάνουν ζελέ τους ιστούς των παιδιών»!

Ωστόσο, πέρα από τις παρενέργειες, ένα ερώτημα που έχει προκύψει είναι πως γίνεται οι ανεμβολίαστοι να νοσούν σπάνια ή και καθόλου από Covid-19 σε σχέση με τους εμβολιασμένους που νοσούν σε σύντομο διάστημα δύο και τρεις φορές.

Την απάντηση, έρχεται να δώσει μια νέα μελέτη από την Ισλανδία

Στόχος αυτής της μελέτης ήταν να εκτιμηθεί το ποσοστό των ατόμων που μολύνθηκαν εκ νέου από τον SARS-CoV-2 κατά τη διάρκεια του κύματος Omicron στην Ισλανδία.

Η μελέτη δείχνει ότι για τις περισσότερες ηλικιακές ομάδες, που έχουν λάβει δύο ή περισσότερες δόσεις, έχουν και περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν εκ νέου από Covid, σε σχέση με εκείνους που δεν έχουν λάβει κανένα εμβόλιο ή μόνο μία δόση!

Η μελέτη η οποία εγκρίθηκε από την Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής της Ισλανδίας, έγινε βασισμένη στον πληθυσμό της Ισλανδίας που είχαν μολυνθεί προηγουμένως με SARS-CoV-2 και δέχτηκαν επαναμόλυνση κατά τη διάρκεια του κύματος Omicron.

Αυτο καθορίστηκε από την 1η Δεκεμβρίου 2021 (πρώτο διαγνωσμένο κρούσμα του Omicron στην Ισλανδία) έως το τέλος της περιόδου μελέτης στις 13 Φεβρουαρίου 2022.

Τα δεδομένα για όλα τα αποτελέσματα δοκιμών αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (PCR) SARS-CoV-2 που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα, ελήφθησαν από το Landspitali–The National University Hospital of Iceland, και τα δεδομένα για την κατάσταση του εμβολιασμού ελήφθησαν από την Ισλανδική Διεύθυνση Υγείας.

Η επαναμόλυνση ορίστηκε ως θετική με τεστ PCR στον Covid19, για 60 ή περισσότερες ημέρες από ένα προηγούμενο θετικό τεστ.

Η αναλογία επαναμόλυνσης ανά ηλικιακή ομάδα, η κατάσταση του εμβολίου και ο αριθμός των ημερών που πέρασαν από την αρχική θετική δοκιμή PCR υπολογίστηκε χρησιμοποιώντας λογιστική παλινδρόμηση. Λεπτομερείς ορισμοί και οι στατιστικοί κώδικες παρέχονται στο Παράρτημα .

Αποτελέσματα

Συνολικά, συμπεριλήφθηκαν 11.536 άτομα με θετικά τεστ PCR. Η μέση τους ηλικία ήταν 34 έτη (εύρος, 0-102 έτη), 5.888 (51%) του δείγματος ήταν άνδρες, και από αυτούς οι 2.942 (25,5%) είχαν λάβει τουλάχιστον 1 δόση εμβολίου με μέσο χρόνο από την αρχική μόλυνση 191 ημέρες (διάμεσος, 227 ημέρες, εύρος, 60-642 ημέρες).

Επαναμόλυνση παρατηρήθηκε σε 1327 άτομα (11,5%) κατά την περίοδο του κύματος Omicron. Από εκείνους που είχαν λάβει 1 δόση του εμβολίου ή καθόλου, το 11,7% (1007 άτομα από τα 8598) μολύνθηκαν εκ νέου, σε σύγκριση με το 10,9% (320 από 2938 άτομα) που είχαν λάβει 2 ή περισσότερες δόσεις.

Το ποσοστό επαναμόλυνσης ήταν υψηλότερο (475 από 3136 άτομα [15,1%)) μεταξύ των ατόμων ηλικίας 18 έως 29 ετών. Λιγότερες επαναμολύνσεις εμφανίστηκαν μεταξύ των ηλικιωμένων ατόμων.

Η πιθανότητα επαναμόλυνσης από την αρχική μόλυνση, ήταν υψηλότερη μεταξύ των ατόμων που είχαν λάβει 2 ή περισσότερες δόσεις σε σύγκριση με αυτούς που έλαβαν 1 δόση ή καμία (αναλογία πιθανοτήτων, 1,42, 95% CI, 1,13-1,78). Ο ορισμός της επαναμόλυνσης μετά από 30 ή περισσότερες ημέρες ή 90 ή περισσότερες ημέρες δεν άλλαξε ποιοτικά τα αποτελέσματα.

Συμπεράσματα

Σε αυτήν τη μελέτη με βάση τον πληθυσμό, ένα σημαντικό ποσοστό ατόμων εμφάνισε επαναμόλυνση SARS-CoV-2 κατά τις πρώτες 74 ημέρες του κύματος Omicron στην Ισλανδία, με ποσοστά 15,1% σε άτομα ηλικίας 18 έως 29 ετών.

Παραδόξως, τα άτομα με 2 ή περισσότερες δόσεις εμβολίου παρουσίασαν μεγαλύτερη πιθανότητα επαναμόλυνσης σε σύγκριση με αυτούς που έκαναν 1 δόση ή καμία.

Αυτό το εύρημα θα πρέπει να ερμηνεύεται με προσοχή λόγω των περιορισμών της καταλληλότητας εμβολίου και υποκείμενων παθήσεων. Τα αποτελέσματά μας υποδηλώνουν ότι η επαναμόλυνση είναι πιο συχνή από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως στα άτομα που έχουν εμβολιαστεί, καταλήγει η μελέτη.

Γιατί αυτή η μελέτη είναι τόσο σημαντική;

Αν παραβλέψουμε την κακή διαχείριση της “πανδημίας” Covid19, όπου σχεδόν τα πάντα έχουν διαψευστεί σε σημείο που βλέπουμε να συμβαίνουν ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που ισχυρίζονταν οι αξιωματούχοι υγείας (να θυμίσουμε πως αρχικά έλεγαν πως με τα εμβόλια δεν νοσείς και δεν μεταδίδεις…).

Τα εμβόλια είναι πολύ πιθανό, όχι μόνο να μη προσφέρουν το περιβόητο “τείχος ανοσίας” αλλά να επιμηκύνουν την διάρκεια της “πανδημίας” Covid19.

Αυτό με απλά λόγια σημαίνει πως η “πανδημία” Covid19 θα μπορούσε να είχε λάβει τέλος και εξαιτίας των εμβολίων να συντηρείται ακόμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτή η μελέτη, έρχεται να προστεθεί μαζί με άλλες που αποδεικνύουν πως τα εμβόλια προκαλούν καταστροφή του ανοσοποιητικού συστήματος, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία των κλινικών ΜΕΘ, με τους πλήρως εμβολιασμένους να νοσηλεύονται σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό, αναλογικά με το γενικό ποσοστό εμβολιασμού!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.