ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νιώθετε συνέχεια κουρασμένοι; – Να τι μπορεί να συμβαίνει

Λάθη που σίγουρα κάνεις

Νιώθετε συνέχεια κουρασμένοι; – Να τι μπορεί να συμβαίνει

Αν νιώθετε μέσα στη μέρα κουρασμένοι και δεν οφείλεται σε σκληρή χειρωνακτική εργασία ή έλλειψη ύπνου τότε οι ειδικοί προειδοποιούν ότι μπορεί να είναι σημάδι για κάποια κακή συνήθεια που έχουμε ή κάποιο οργανικό πρόβλημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τελευταία έρευνα που έγινε δείγμα από όλο τον κόσμο έδειξε ότι το 1/3 του πληθυσμού παρουσιάζει κόπωση μέσα στην ημέρα, είτε μόνιμα είτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Τι μπορεί να κρύβει η αίσθηση εξάντλησής που νιώθετε

  • Τρώτε πολλούς επεξεργασμένους υδατάνθρακες, νιώθετε προσωρινά ευεξία και γεμάτοι ενέργεια αλλά όλη αυτή η διάθεση ξεφουσκώνει εύκολα, καθώς οι υδατάνθρακες προκαλούν απότομη πτώση του σακχάρου στο αίμα.
  • Κάνετε καθιστική ζωή. Έρευνες έχουν δείξει ότι ο πληθυσμός που εργάζεται σε δουλειά γραφείου και δεν ασκείται ταλαιπωρείται από μόνιμο αίσθημα κούρασης.
  • Κακή ποιότητα ύπνου. Ακόμα και αν ξαπλώνετε για 7 ώρες αν ο ύπνος σας δεν είναι ποιοτικός τότε ο εγκέφαλος μας δίνει λάθος σήμα ότι δεν έχουμε ξεκουραστεί. Τσεκάρετε αναπνευστικά προβλήματα που μπορεί να δυσχεραίνουν τον ύπνο σας.
  • Δυσανεξία σε τροφές. Μπορεί να έχετε ευαισθησία σε κάποιες τροφές και η πέψη να σας εξαντλεί.
  • Πίνετε πολλούς καφέδες. Η πιο συνηθισμένη μορφή σε όσους επισκέπτονται τον γιατρό. Πάνω από 4 κούπες καφές έχουν αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που υπόσχεται το θαυματουργό ρόφημα.
  • Ψυχολογικοί λόγοι. Πολλές φορές όταν υπάρχει έντονο στρες ή κατάθλιψη αυτό μεταφράζεται σε σωματική κούραση.
  • Κατανάλωση χαπιών για ύπνο. Πολλοί οργανισμοί δεν επεξεργάζονται σωστά τα φάρμακα και δίνουν σήμα εξάνλτησης στον εγκέφαλο μας.
  • Δεν πίνετε αρκετά υγρά. Η ενυδάτωση παίζει τον σημαντικότερο ρόλο στη διατήρηση ενέργειας μας. Το σώμα εκπέμπει SOS, όταν αφυδατώνεται και δίνει εντολή να μπούμε σε συνθήκες καταστολής για να μας προστατεύσει.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.