Νοσοκομείο Αττικόν: Γεμάτα τα δωμάτια – Ξεπέρασαν τα 100 τα ράντζα στους διαδρόμους

Οι εργαζόμενοι έχουν φτάσει στο «αμήν»

Νοσοκομείο Αττικόν: Γεμάτα τα δωμάτια – Ξεπέρασαν τα 100 τα ράντζα στους διαδρόμους

Το νοσοκομείο «Αττικόν» φαίνεται να έχει ξεπεράσει τα όρια του, στο οποίο τα ράντζα έχουν αναπτυχθεί σε όλους τους χώρους ξεπερνώντας κατά πολύ την χωρητικότητα σε ασθενείς που μπορεί να αντέξει ένα νοσηλευτικό ίδρυμα.

Οι εργαζόμενοι έχουν φτάσει στο «αμήν».

«Το νοσοκομείο ξεχείλισε. Η δουλειά έχει διπλασιαστεί με το ίδιο και λιγότερο το προσωπικό. Τα ράντζα φτάνουν μέχρι το αίθριο. Η διοίκηση έδωσε εντολή στις χειρουργικές πτέρυγες οι ”επικουρικές κλίνες” να φτάσουν τις 15 !!! Δεν πάει άλλο!»,  τονίζουν συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή τους.

Οι ίδιοι έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κινητοποίηση στην πύλη του Νοσοκομείου σήμερα το πρωί μέχρι τη λήξη της εφημερίας. Παράλληλα, ανακοίνωσαν συνέντευξη τύπου για την ενημέρωση των πολιτών, και Γενική Συνέλευση για την κατάρτιση προγράμματος δράσης στο κεντρικό αμφιθέατρο.

Είναι χαρακτηριστικό πως λίγες ώρες μετά τη χθεσινή εφημερία του «Αττικόν», τα ράντζα ξεπέρασαν τα 100 στους διαδρόμους και στη Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας.

Η προσθήκη επιπλέον 35 παθολογικών κλινών του ιδιωτικού τομέα στην δυναμικότητα του ΕΣΥ, είναι σταγόνα στον ωκεανό, λέει  ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Αττικόν», Γιάννης Πλαγιανάκος.

Όπως τόνισε ο ίδιος, «ήρθε  στο νοσοκομείο ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, ο κ. Κωτσιόπουλος. Αναζητά λύσεις. Όμως, του είπαμε ότι η συνεφημέρευση του Νοσοκομείου μας με το «Αττικόν» Περιστερίου για 35 κρεβάτια, δεν θα λύσει το πρόβλημα, αφού πάλι θα μένουν σε εμάς 70-80 ράντζα στους διαδρόμους».

«Επίσης, πως θα τους μεταφέρουμε εκεί τους ασθενείς; Το ΕΚΑΒ δεν φτάνει ούτε για τη διακομιδή των έκτακτων περιστατικών και το δικό μας προσωπικό δεν φτάνει», τονίζει.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, το πρόβλημα είναι δυσεπίλυτο, καθώς ούτως ή άλλως, τα ράντζα δεν προλαβαίνουν να απορροφηθούν από τις κλινικές, από τη μία εφημερία μέχρι την άλλη.

«Είναι χρόνια κατάσταση αυτή με τα ράντζα στο Νοσοκομείο «Αττικόν», δηλώνει στο iatropedia.gr, ο καθηγητής Πνευμονολογίας τη Β’ Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική του «Αττικόν», Στέλιος Λουκίδης.

«Μετά από κάθε εφημερία έχουμε κι εμείς στην Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική πάνω από 30 με 35 ράντζα. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και δεν λύνεται δυστυχώς», τονίζει.

«Κάθε εφημερία ξεκινάει ούτως ή άλλως με υπερ – πληρότητα στις παθολογικές κλινικές και με 30 με 40 ράντζα στους διαδρόμους», λέει ο Γιάννης Πλαγιανάκος.

«Ο κόσμος υποφέρει. Είναι στα Επείγοντα 7 με 8 ώρες η αναμονή, παππούδες και γιαγιάδες στοιβαγμένοι περιμένουν πότε θα εξεταστούν. Δεν υπάρχουν καν φορεία διαθέσιμα για να μεταφέρουμε ασθενείς».

«Τα έχουμε μετατρέψει όλα σε ράντζα. Δεν έχουμε ούτε προσωπικό στις κλινικές. Είναι όλες υποστελεχωμένες. Αντί για 17 – 18 νοσηλεύτριες, έχουμε 10 με 11 νοσηλεύτριες ανά κλινική, με δεκάδες οφειλόμενα ρεπό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η μόνη λύση είναι να μπει το νοσοκομείο «Αττικόν» σε συνεφημερία με άλλο μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο της περιοχής, καταλήγει ο κ. Πλαγιανάκος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.