ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Νόσος Πάρκινσον: Ποιος είναι ο ρόλος της ντοπαμίνης

Τι έδειξαν τα ευρήματα μελέτης

Νόσος Πάρκινσον: Ποιος είναι ο ρόλος της ντοπαμίνης

Η νόσος Πάρκινσον χαρακτηρίζεται από απώλεια κυττάρων που παράγουν ντοπαμίνη στον εγκέφαλο.

Η ντοπαμίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής του εγκεφάλου που συνδέεται με την ευχαρίστηση, το κίνητρο και την αναζήτηση ανταμοιβής, και φαίνεται να παίζει σημαντικό ρόλο στο γιατί η άσκηση και η σωματική προσπάθεια για κάποιους ανθρώπους φαίνονται «εύκολες» και άλλοι εξαντλούνται.

Η μελέτη ερευνητών του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, περιέλαβε άτομα με νόσο Πάρκινσον, και τα ευρήματά της θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πιο αποτελεσματικές μεθόδους που θα βοηθήσουν τους ανθρώπους στην τήρηση ενός προγράμματος άσκησης, νέες θεραπείες για την κόπωση της κατάθλιψης και καλύτερη κατανόηση της νόσου Πάρκινσον.

 «Οι ερευνητές προσπαθούν εδώ και καιρό να καταλάβουν γιατί μερικοί άνθρωποι βρίσκουν τη σωματική προσπάθεια ευκολότερη από άλλους», είπε ο επικεφαλής της μελέτης Vikram Chib, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Βιοϊατρικής Μηχανικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

«Τα ευρήματα της μελέτης υποδηλώνουν ότι η ποσότητα της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, είναι ένας βασικός παράγοντας».

Ο Chib εξήγησε ότι μετά από μια περίοδο σωματικής δραστηριότητας, η αντίληψη και οι αυτοαναφορές των ανθρώπων για την προσπάθεια που καταβάλλουν ποικίλλει και καθοδηγεί τις αποφάσεις τους για μελλοντικές προσπάθειες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι τα αυξημένα επίπεδα ντοπαμίνης συνδέονται με περισσότερη προθυμία να καταβάλουν σωματική προσπάθεια, αλλά η τρέχουσα μελέτη επικεντρώθηκε στο ρόλο της ντοπαμίνης σχετικά με την αυτοαξιολόγηση της προσπάθειας που απαιτείται για σωματική εργασία, χωρίς την προσδοκία ανταμοιβής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.