Ο «εθνικός μας γκαουλάιτερ» Σωτήρης Τσιόδρας ζητεί να «αυξήσουμε την επιτήρηση» κι εννοεί την παρακολούθηση των πολιτών!

«Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για ισχυρά, ολοκληρωμένα, βιώσιμα και ανθεκτικά συστήματα επιτήρησης»

Ο «εθνικός μας γκαουλάιτερ» Σωτήρης Τσιόδρας ζητεί να «αυξήσουμε την επιτήρηση» κι εννοεί την παρακολούθηση των πολιτών!

Αργεί πλέον να εμφανιστεί αλλά όταν εμφανίζεται αποκαλύπτει ακόμα έναν σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα στην υγεία(σωματική και ψυχική) των ανθρώπων.

Ο λόγος για τον «εθνικό μας γκαουλάιτερ» Σωτήρη Τσιόδρα που ζητεί να «αυξήσουμε την επιτήρηση» κι εννοεί την παρακολούθηση των πολιτών!

«Η ανθρωπότητα έκανε τεράστια λάθη στην αντιμετώπιση της covid-19» τόνισε  ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος παρουσίασε επιστημονικά δεδομένα για τα νέα συστήματα επιτήρησης, τα οφέλη από τον εμβολιασμό και τις νέες θεραπείες.

«Ο κίνδυνος για νέες πανδημίες αυξάνει, σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα. Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για ισχυρά, ολοκληρωμένα, βιώσιμα και ανθεκτικά συστήματα επιτήρησης. Η παγκόσμια κοινότητα έκανε λάθη στην αντιμετώπιση της covid-19, την οποία σήμερα είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε καλύτερα» δήλωσε ο καθηγητής κατά την ομιλία του με θέμα  «Πανδημία & Επιστημονικές Προκλήσεις», στο 18ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ).

Το συνέδριο πραγματοποιείται 6-8 Οκτωβρίου με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής. Τις εργασίες του άνοιξε ο Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος καλώντας στο βήμα τον κ. Τσιόδρα, είπε: «Η Ελλάδα δεν έχει να ζηλέψει από τους εκτός Ελλάδος επιστήμονες, έχουμε τους καλύτερους και ένας από αυτούς είναι ο Σωτήρης Τσιόδρας».

Τα λάθη της ανθρωπότητας στην αντιμετώπιση της covid

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι η ανθρωπότητα έκανε τεράστια λάθη στην αντιμετώπιση της covid-19. «Δυστυχώς οι κοινωνίες άργησαν να αντιδράσουν, οι περισσότερες κυβερνήσεις άργησαν να αντιδράσουν και ο κόσμος έχασε σιγά – σιγά την εμπιστοσύνη του στην επιστήμη. Αυτό είναι μεγάλος κίνδυνος. Υπήρξε και τεράστια παγκόσμια αποτυχία. Μακάρι να μάθουμε», ανέφερε ο καθηγητής.

Σχετικά με την covid-19, είπε ότι παρατηρείται μια μικρή αύξηση, ωστόσο σήμερα βρισκόμαστε σε διαφορετικό επίπεδο για την αντιμετώπισή της. Παρουσίασε επιστημονικά δεδομένα για τα νέα συστήματα επιτήρησης, τα οφέλη από τον εμβολιασμό και τις νέες θεραπείες. «Είναι ορατός ο τρόπος ο οποίος θα μάθουμε να ζούμε με την πανδημία, προστατεύοντας τους ευάλωτους, χρησιμοποιώντας ευρέως τις θεραπείες και δίνοντας την αναμνηστική δόση στον πληθυσμό, επενδύοντας σε νέες μορφές επιτήρησης, συνεχίζοντας τις παλιές και βεβαίως κάνοντας την ανασκόπηση, βλέποντας τι κάναμε λάθος. Επενδύοντας να βελτιώσουμε τα ελλείμματα, να τα παραδεχθούμε και να προχωρήσουμε μπροστά».

Σχετικά με την 4η δόση, ανέφερε ότι σύμφωνα με δεδομένα έχει μεγάλο όφελος ειδικά στους άνω των 60 ετών. Δεδομένα πάρα πολλών επιστημονικών μελετών δείχνουν ότι η φυσική ανοσία και ο εμβολιασμός μας προστατεύουν.

Στην Ελλάδα καταγράφονται επαναλοιμώξεις 24% την τελευταία εβδομάδα. Οι μολύνσεις στην Ευρώπη τον Απρίλιο άγγιζαν το 80% και στην Ελλάδα πάνω από το 90% του πληθυσμού στους νομούς της Θεσσαλίας έχουν περάσει μία φορά τη λοίμωξη.

Η προστασία μειώνεται σταδιακά μετά τους 4 μήνες η πιθανότητα προστασίας από την αρχική λοίμωξη είναι γύρω στο 30% με 40%. Αν το καλοκαίρι κάποιος πέρασε Ομικρον η προστασία είναι 75% που σταδιακά μειώνεται, ανέφερε ο καθηγητής. Πρόσθεσε ότι τα αντισώματα είναι παραπάνω αν κάποιος έχει περάσει λοίμωξη και είναι τριπλά εμβολιασμένος. Σε όλους στους 4 μήνες η προστασία μειώνεται.

Σύμφωνα με ανάλυση Αμερικανών ερευνητών, είπε ο κ. Τσιόδρας, η 4η δόση εμβολίου θα γλιτώσει περίπου 90.000 ζωές και θα υπάρχει και οικονομικό όφελος από τις νοσηλίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δυστυχώς μόνο το 15% των άνω των 60 ετών στην Ευρώπη και την Ελλάδα έχει εμβολιαστεί με 4η δόση. «Είμαστε πολύ πίσω και έχουμε υιοθετήσει μια αντιεμβολιαστική στάση που θα μας βλάψει και θα κάνει κακό και στην Ευρώπη και σε όλο τον Δυτικό κόσμο», σημείωσε ο κ. Τσιόδας. Τα εμβόλια μας προστατεύουν από την σοβαρή νόσο και τον θάνατο, όχι τόσο από την μόλυνση και θέλουμε άλλα εμβόλια. «Η επιστήμη εξελίσσεται και ελπίζουμε σε ένα εμβόλιο που θα μας κρατάει για ένα χρόνο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.