ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο ΙΣΘ έστειλε sms προς όλα τα μέλη του για τις μάσκες – «Ο ιός παραμένει στην κοινότητα»

Τι επισημαίνει ο πρόεδρος του ΙΣΘ Νίκος Νίτσας

Ο ΙΣΘ έστειλε sms προς όλα τα μέλη του για τις μάσκες – «Ο ιός παραμένει στην κοινότητα»

Ανησυχία επικρατεί στις υγειονομικές αρχές έπειτα από την άρση των περιοριστικών μέτρων και το μήνυμα που περνάει η κυβέρνηση για λήξη του συναγερμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αναγκάστηκε να υπενθυμίσει με sms προς όλα τα μέλη του ότι «η υποχρεωτική χρήση μάσκας καθώς και τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού θα συνεχίζουν να υφίστανται και μετά την 1/6 σε όλους τους χώρους υγειονομικής φροντίδας».

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΙΣΘ Νίκος Νίτσας «ο ιατρικός κόσμος βρίσκεται όπως το απέδειξε πολλές φορές, συνεχώς σε εγρήγορση ώστε να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε έξαρση του συγκεκριμένου ιού ή άλλης νέας ή «ξεχασμένης» νόσου.

Τα πιο αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία των συναδέλφων, των ασθενών και της κοινότητας παραμένουν και είναι η χρήση μάσκας, η τήρηση των αποστάσεων και η υγιεινή των χεριών.

Ιδιαίτερα για εκείνους που παραμένουν ανεμβολίαστοι και ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου η χρήση μάσκας και η τήρηση όλων των πρωτοκόλλων υγιεινής επισημαίνεται πως δεν θα πρέπει να υπάρξει χαλάρωση καθώς ο ιός παραμένει στην κοινότητα παρά την μείωση του αριθμού των κρουσμάτων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Νίτσας σε πρόσφατη συνάντηση εκπροσώπων ιατρικών συλλόγων από όλες τις χώρες της ΕΕ στη Θεσσαλονίκη, φιλοξενούμενοι του ΠΙΣ και του ΙΣΘ, πρότεινε την άμεση και προσεκτική καταγραφή όλων των πρωτοκόλλων ασφαλείας ως έναν οδηγό διαχείρισης υγειονομικών κρίσεων στο εγγύς ή στο απώτερο μέλλον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.