ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι ακρίδες θα μπορούσαν να ανιχνεύσουν τον καρκίνο στο αρχικό του στάδιο

Τα έντομα μυρίζουν τις διαφορές μεταξύ των υγιών και των καρκινικών κυττάρων

Οι ακρίδες θα μπορούσαν να ανιχνεύσουν τον καρκίνο στο αρχικό του στάδιο

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι ακρίδες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ανίχνευση του καρκίνου στο αρχικό του στάδιο.

Τα έντομα μυρίζουν τις διαφορές μεταξύ των υγιών και των καρκινικών κυττάρων, γεγονός που ανοίγει την πόρτα σε νέους τρόπους εντοπισμού της νόσου στον άνθρωπο.

Ο εγκέφαλός τους στέλνει διαφορετικούς χημικούς αισθητήρες όταν μυρίζουν τα καρκινικά κύτταρα, τους οποίους οι ερευνητές θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν για τη δημιουργία νέων μηχανών ανίχνευσης.

Το μόνο που θα χρειάζονταν αυτές οι μηχανές είναι ένα δείγμα από την αναπνοή ενός ασθενούς, το οποίο περνάει μέσα από μια μικρή συσκευή που μιμείται την όσφρηση αυτών των εντόμων.

Ο επίκουρος καθηγητής Βιοϊατρικής του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, Debajit Saha, δήλωσε: «Θεωρητικά, θα μπορούσατε να αναπνέετε μέσω μιας συσκευής και αυτή θα ήταν σε θέση να ανιχνεύει πολλαπλούς τύπους καρκίνου, ακόμη και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η ασθένεια».

Οι επιστήμονες εργάζονται πάνω σε παρόμοιες συσκευές για περισσότερα από 15 χρόνια, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν καταλήξει σε αποτέλεσμα. Αν τα καταφέρουν, θα μπορούσε να έχει τεράστιο αντίκτυπο στα ποσοστά επιβίωσης του καρκίνου σε όλο τον κόσμο, επιταχύνοντας τους χρόνους ανίχνευσης.

Οι ερευνητές αποφάσισαν να δοκιμάσουν να χρησιμοποιήσουν ακρίδες για την ανίχνευση καρκινικών κυττάρων, καθώς χρησιμοποιούνται από τους επιστήμονες εδώ και δεκαετίες σε παρόμοια πειράματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η έγκαιρη ανίχνευση είναι τόσο σημαντική και θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάθε δυνατό εργαλείο για να το πετύχουμε, είτε είναι κατασκευασμένο είτε μας παρέχεται από εκατομμύρια χρόνια φυσικής επιλογής. Αν τα καταφέρουμε, ο καρκίνος θα είναι μια θεραπεύσιμη ασθένεια», πρόσθεσε ο καθηγητής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.