ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οι συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από το κοιλιακό λίπος

Τι να κάνετε αν η διατροφή και η γυμναστική δεν φέρνουν αποτέλεσμα

Οι συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από το κοιλιακό λίπος

Το κοιλιακό λίπος, είναι ήδη γνωστό πως θεωρείται αρκετά επικίνδυνο για την υγεία και δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο να απαλλαγείτε από αυτό.

Εάν παρά τις προσπάθειές σας, τη διατροφή που ακολουθείτε και τη γυμναστική που κάνετε δεν βλέπετε το κοιλιακό λίπος να μειώνεται, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές.

Χρόνιο στρες

To χρόνιο στρες έχει σαν αποτέλεσμα τα ανεβασμένα επίπεδα κορτιζόλης τα οποία έχουν συνδεθεί με τα αυξημένη αποθήκευση κοιλιακού λίπους. Επίσης, το άγχος μπορεί να οδηγήσει σε συναισθηματική υπερφαγία και την επιλογή τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λιπαρά.

Μπορείτε να δοκιμάσετε τον διαλογισμό, τη συστηματική γυμναστική και γενικά άλλους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να χαλαρώσετε και να διαχειριστείτε το άγχος σας.

Δεν κοιμάστε αρκετά

Ο ανεπαρκής ύπνος διαταράσσει την ισορροπία των ορμονών και επηρεάζει την όρεξη για φαγητό και τον μεταβολισμό.

Στοχεύστε στις 8 με 9 ώρες ύπνου την ημέρα και προσπαθήστε να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα ύπνου σταθερό κάθε μέρα.

Καθιστική ζωή

Η καθιστική ζωή έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία ενός ατόμου και μεταξύ άλλων επηρεάζει τη διαχείριση βάρους και την αποθήκευση του κοιλιακού λίπους.

Βάλτε τη συστηματική άσκηση στη ζωή σας και εκτός από τη μείωση του βάρους και του λίπους θα δείτε διαφορά στη διάθεση και την ψυχολογία σας.

Δεν ακολουθείτε μία ισορροπημένη διατροφή

Η αυξημένη κατανάλωση υδατανθράκων, επεξεργασμένων τροφών, «κακών» λιπαρών και πρόσθετων σακχάρων έχει αρνητικές συνέπειες όχι μόνο στην υγεία αλλά και στη διαχείριση βάρους.

Εντάξτε στη διατροφή σας φρούτα και λαχανικά που έχουν υψηλή διατροφική αξία και παράλληλα λίγες θερμίδες. Επίσης οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες όπως είναι τα αυγά και η βρόμη παρατείνουν το αίσθημα του κορεσμού και μειώνουν τα τσιμπολογήματα μέσα στη μέρα.

Ορμονικοί και κληρονομικοί λόγοι

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε κάποιες περιπτώσεις η συσσώρευση κοιλιακού λίπους και η δυσκολία στην καύση του σχετίζεται με την με ορμονικές ανισορροπίες και άλλους ιατρικούς λόγους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.