ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Επίσημη ομολογία από τον ΕΟΦ: Τα πειραματικά εμβόλια Covid-19 σκότωσαν τουλάχιστον 63 Έλληνες μέχρι το 2022! – 49 από της Pfizer

Εδώ και χρόνια έλεγαν ότι τα εμβόλια Covid-19 ήταν «ασφαλή» - Ποιοι έλεγαν ψέματα τόσο καιρό;

Επίσημη ομολογία από τον ΕΟΦ: Τα πειραματικά εμβόλια Covid-19 σκότωσαν τουλάχιστον 63 Έλληνες μέχρι το 2022! – 49 από της Pfizer

Μετά από δύο χρόνια κοροϊδίας και διαβεβαιώσεων από «ειδικούς» και κυβέρνηση για την ασφάλεια των εμβολίων Covid-19 ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), έδωσε στη δημοσιότητα, όλα τα στοιχεία για τις ανεπιθύμητες ενέργειες και τους θανάτους από τα εμβόλια για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα.

Οι περισσότερες παρενέργειες αφορούν στο εμβόλιο της Pfizer, το οποίο «διαφήμιζαν» στη χώρα μας ως  το πιο ασφαλή και με το οποίο εμβολιάστηκαν εκατομμύρια πολίτες. 

Όπως αναφέρει ο ΕΟΦ, το σύνολο των αναφορών έχουν διαβιβαστεί στην ευρωπαϊκή βάση (EudraVigilance). Βάσει των ίδιων στοιχείων το σύνολο αναφορών εικαζόμενων ανεπιθύμητων ενεργειών για το έτος 2022 ανέρχεται σε 1633 ανεπιθύμητες ενέργειες (οι 1.344 σοβαρές) και 63 θάνατοι εκ των οποίων οι 49 αφορούν το εμβόλιο της Pfizer, οι 6 της Moderna, οι 3 της AstraZeneca και οι 5 της Janssen. 

Τα περιστατικά αυτά είτε αναφέρθηκαν εξαρχής ως θάνατοι, είτε η πληροφορία της έκβασης λήφθηκε από τον ΕΟΦ στο πλαίσιο αναζήτησης συμπληρωματικών στοιχείων (follow-up) για την αξιολόγηση της αναφοράς.

Από τα περιστατικά αυτά τα 38 έλαβαν χώρα το 2021, τα 21 έλαβαν χώρα το 2022 και για τα 4 δεν υπάρχει η σχετική πληροφορία. Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι η πρώτη ομολογία του ΕΟΦ για θανάτους από το εμβόλιο Covid-19 και αφορούν άμεσα περιστατικά, δηλαδή όχι κάποια παρενέργεια που μπορεί να έρθει μετά από χρόνια.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι σίγουρα οι παρενέργειες είναι πολλαπλάσιες, καθώς όπως είναι γνωστό οι παρενέργειες υποκαταγράφονται παντού, κυρίως στην Ελλάδα, που τα τελευταία χρόνια όποιος τολμούσε να αμφισβητήσει την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των συγκεκριμένων σκευασμάτων αποκαλούταν «συνωμοσιολόγος»! 

Και φυσικά… πρόκειται  για εμβόλια τα οποία ήταν υποχρεωτικά, αλήθεια ποιοι θα αποζημιώσουν τις οικογένειες που έχασαν έναν δικό τους άνθρωπο, γιατί πολύ απλά υποχρεώθηκε να κάνει ένα ιατρικό σκεύασμα;

Να τονίσουμε ότι το pronews.gr ήταν το μόνο μεγάλο ΜΜΕ στην Ελλάδα που δημοσίευε ανά τακτά διαστήματα τη λίστα που έδινε η EudraVigilance, με τις παρενέργειες των εμβολίων Covid-19. 

Οι δόσεις εμβολίων για την Covid που έχουν χορηγηθεί το 2022 στην Ελλάδα:

  • COMIRNATY (Pfizer) : 4.050.772
  • SPIKEVAX (Moderna): 278.123
  • VAXZEVRIA (Astra Zeneca): 0
  • JCOVDEN (Johnson & Johnson): 118.128
  • NUVAXOVID (Novavax): 9.094

Όλα τα ανωτέρω εμβόλια, που χορηγήθηκαν/χορηγούνται στην Ελλάδα έχουν λάβει Κανονική Άδεια Κυκλοφορίας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, πλην του Nuvaxovid, το οποίο έχει λάβει υπό όρους άδεια κυκλοφορίας, σύμφωνα με τις διατάξεις των Κανονισμών Ε.Ε. 726/2004 και 507/2006.

Στην έκθεση γίνεται εκτενής αναφορά για τις ανεπιθύμητες ενέργειες που έχουν δηλωθεί μέσω της κίτρινης κάρτας στον ΕΟΦ:

Μερικές από τις ανεπιθύμητες παρενέργειες που αναφέρει ο ΕΟΦ είναι από δερματολογικά προβλήματα, μέχρι νευρολογικά και ζητήματα σχετιζόμενα με καρκίνο και το ανοσοποιητικό σύστημα έχουν καταγραφεί από γιατρούς και πολίτες στις κίτρινες κάρτες του ΕΟΦ.

Το 60,2% των αναφορών έγιναν από γυναίκες και το 37,48% από άνδρες ενώ οι ηλικίες που εμφάνισαν το μεγαλύτερο ποσοστό των παρενεργειών είναι μεταξύ 30 και 49 ετών που δήλωσαν σε ποσοστό 39,93% ότι είχαν ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναλυτικά οι παρενέργειες από τον ΕΟΦ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.