Ούτε για… δείγμα αντιπυρετικά και αντιβηχικά στα φαρμακεία – «Ζούμε τις χειρότερες ελλείψεις όλων των εποχών»

«Πρώτη φορά βλέπουμε τόσα μικρόβια, ιούς και βακτήρια μαζί και τόσο νωρίς»

Ούτε για… δείγμα αντιπυρετικά και αντιβηχικά στα φαρμακεία – «Ζούμε τις χειρότερες ελλείψεις όλων των εποχών»

Ούτε για… δείγμα δεν υπάρχουν στα φαρμακεία της χώρας μας βασικά αντιπυρετικά σιρόπια, αντιβηχικά αλλά και αντιβιώσεις, καθώς έχουν κάνει «φτερά» από τα ράφια των φαρμακείων, με αποτέλεσμα οι γονείς μικρών παιδιών να νιώθουν απροστάτευτοι απέναντι στην εποχική γρίπη που βρίσκεται σε έξαρση.

Αποτέλεσμα αυτού, είναι οι γονείς να αναγκάζονται να επισκέπτονται το ένα φαρμακείο μετά το άλλο ώστε να βρουν το φάρμακο που τους έχει συστήσει ο παιδίατρος.

«Depon, Panadol, Aerolin, Xozal, Atarax και άλλα σιρόπια ή αντιπυρετικά είναι δυσεύρετα» εξήγησε στη «δημοκρατία» φαρμακοποιός από το κέντρο της Αθήνας.

«Ζούμε τις χειρότερες ελλείψεις όλων των εποχών. Ειδικά τα εφημερεύοντα φαρμακεία υποφέρουν, καθώς οι πολίτες ψάχνουν αντιπυρετικά ή αντιβηχικά σιρόπια από το ένα εφημερεύον φαρμακείο στο άλλο» είπε στην «Espesso» ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

Ο κ. Λουράντος, μάλιστα, επισήμανε την ανάγκη παρέμβασης της ελληνικής Πολιτείας σε δύο επίπεδα.

«Αντιλαμβανόμαστε τις ελλείψεις σε πρώτη ύλη, όμως αυτό σε μια σύγχρονη κοινωνία δεν επιτρέπεται. Η Πολιτεία πρέπει να παρέμβει, πρώτον, για τις ελλείψεις και, δεύτερον, να εξηγήσει στον κόσμο την ισοδύναμη δράση των γενόσημων φαρμάκων σε σχέση με τα πρωτότυπα που λείπουν από την αγορά» προσέθεσε ο κ. Λουράντος.

Πάρα πολλά τα περιστατικά

Τα χειρότερα όμως φαίνεται πως βρίσκονται μπροστά, καθώς το επόμενο διάστημα αναμένεται η διάχυση της γρίπης να κορυφωθεί στην ελληνική κοινωνία.

Η Ματίνα Παγώνη είπε ότι από τον Δεκέμβριο μέχρι τέλος του Φεβρουαρίου η γρίπη παρουσιάζει έξαρση, καθώς είναι οι μήνες που κάνει κυρίως την εμφάνισή της.

Επισήμανε, επίσης, ότι είναι πάρα πολλά τα περιστατικά, διότι όσο φορούσαμε μάσκα για τον κορωνοϊό προστατευόμασταν κι από τη γρίπη, ενώ ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης τόνισε πως «πρώτη φορά βλέπουμε τόσα μικρόβια, ιούς και βακτήρια μαζί και τόσο νωρίς».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας (ΕΠΕ) Ανδρέας Κωνσταντόπουλος υποστήριξε ακόμα μια φορά πως θα πρέπει να εμβολιαστούν κατά της γρίπης όλα τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο και να κάνουν το διπλό self test (γρίπης – Covid) στο σπίτι, για έγκαιρη διάγνωση και λήψη αντιιικής αγωγής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.