ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Παγκόσμιο Ταμείο κατά του AIDS: Απογοήτευση παρά τη συγκέντρωση του ποσού – ρεκόρ των 14,2 δισ. δολαρίων  

«Ο στόχος να εξαλειφθούν οι τρεις πανδημίες ως το 2030 μοιάζει απατηλός»

Παγκόσμιο Ταμείο κατά του AIDS: Απογοήτευση παρά τη συγκέντρωση του ποσού – ρεκόρ των 14,2 δισ. δολαρίων  

Το Παγκόσμιο Ταμείο καταπολέμησης του AIDS, της φυματίωσης και της ελονοσίας ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, ότι συγκέντρωσε 14,2 δισ. δολάρια, ποσό – ρεκόρ, αλλά χαμηλότερο από τον στόχο των 18 δισ. δολαρίων που ζητούσε για τα επόμενα τρία χρόνια προκειμένου να πετύχει τον στόχο του να εξαλείψει τις ασθένειες αυτές ως το 2030.

«Αυτό που είδαμε σήμερα είναι μια πρωτόγνωρη κινητοποίηση για την παγκόσμια υγεία», δήλωσε ο Πίτερ Σαντς ,εκτελεστικός διευθυντής του Παγκόσμιου Ταμείου. «Μιλάμε για 14,2 δισεκ. δολάρια, χωρίς τη συμμετοχή των δύο μεγαλύτερων δωρητών του Ταμείου, από τους οποίους αναμένουμε δεσμεύσεις», πρόσθεσε αναφερόμενος στην Ιταλία και τη Βρετανία.

Παρ’ όλα αυτά υπήρχαν και πολλοί που εξέφρασαν την απογοήτευσή τους, όπως η πρόεδρος της γαλλικής ένωσης για το AIDS, Καμίλ Σπιρ, η οποία εκτίμησε πως «σίγουρα θα φτάσουμε γύρω στα 16 δισεκ. δολάρια, κάτι που όμως δεν αντιστοιχεί στον στόχο μας».

«Επί του πεδίου αυτό θα σημαίνει λιγότερες εκστρατείες διενέργειας τεστ, λιγότερες θεραπείες, λιγότερη χρηματοδότηση για τα κοινοτικά κέντρα υγείας από όση ελπίζαμε», εξήγησε η ίδια, δηλώνοντας «οργισμένη» και υπογραμμίζοντας ότι «κάθε χρόνο πεθαίνουν 650.000 άνθρωποι από AIDS».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο στόχος να εξαλειφθούν οι τρεις πανδημίες ως το 2030 μοιάζει απατηλός», προειδοποίησε από την πλευρά της σε ανακοίνωσή της η γενική διευθύντρια της οργάνωσης Sidaction Φλοράνς Τουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.