ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Επιδημία χολέρας σε 26 χώρες

Η χολέρα μπορεί να προκαλέσει το θάνατο μέσα σε μερικές ώρες χωρίς θεραπεία

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Επιδημία χολέρας σε 26 χώρες

Σημαντική αύξηση σημείωσαν φέτος τα κρούσματα χολέρας στον κόσμο, με 26 χώρες να έχουν ήδη ανακοινώσει επιδημίες στο έδαφός τους και τον αριθμό των θανάτων να αυξάνεται ραγδαία.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), σημειώνοντας ότι στη διάρκεια μιας συνηθισμένης χρονιάς καταγράφονται επιδημίες χολέρας σε λιγότερες από 20 χώρες.

Το μέσο ποσοστό θνητότητας μέχρι στιγμής φέτος έχει σχεδόν τριπλασιαστεί σε σχέση με το μέσο όρο πενταετίας και κυμαίνεται πλέον γύρω στο 3% στην Αφρική.

Αν και οι περισσότεροι ασθενείς εμφανίζουν ήπια ή και καθόλου συμπτώματα, η χολέρα μπορεί να προκαλέσει το θάνατο μέσα σε μερικές ώρες χωρίς θεραπεία.

Επιδημία χολέρας στη Συρία έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 33 ανθρώπων, ενώ υπάρχει φόβος ότι θα εξαπλωθεί στις γειτονικές χώρες αλλά και στους καταυλισμούς των εκτοπισμένων όπου οι άνθρωποι ζουν σε συνθήκες συνωστισμού.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ανησυχητικές είναι και οι επιδημίες χολέρας στο Κέρας της Αφρικής και σε περιοχές της Ασίας, περιλαμβανομένου του Πακιστάν που έχει πληγεί από καταστροφικές πλημμύρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διαθέτει ένα απόθεμα εμβολίων χολέρας για έκτακτες ανάγκες, ωστόσο αυτή τη στιγμή, μόνο μερικά εκατομμύρια δόσεις εμβολίων είναι διαθέσιμα για χρήση μέχρι το τέλος του έτους, λόγω έλλειψης παρασκευαστών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.