Περίεργες αποσπάσεις ανεμβολίαστων υγειονομικών καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Κάνουν λόγο για μεθοδευμένη επιλογή ανεμβολίαστων υγειονομικών

Περίεργες αποσπάσεις ανεμβολίαστων υγειονομικών καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε η ΠΟΕΔΗΝ, κάνοντας λόγο για μεθοδευμένη επιλογή ανεμβολίαστων υγειονομικών ώστε να αποφύγουν την αναστολή εργασίας.

Συγκεκριμένα, όπως εξηγεί η ΠΟΕΔΗΝ «δύο ανεμβολίαστοι διοικητικοί υπάλληλοι, στελέχη του νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ αποσπάσθηκαν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου στις οποίες δεν ισχύει η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Μάλιστα αυτό συνέβη λίγο πριν βγουν σε αναστολή εργασίας, αφού έληγαν και των δύο τα πιστοποιητικά νόσησης (στη μια περίπτωση έληγε το πιστοποιητικό νόσησης σε λίγες ημέρες και στην άλλη περίπτωση είχε λήξει και βρίσκονταν σε αναρρωτική άδεια)».

Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη στο σκάνδαλο Πάτση:

  • Είναι αθώα (4%, 674 Votes)
  • Ήξερε αλλά προσπαθούσε να διακόψει την δραστηριότητά του (8%, 1.250 Votes)
  • Είναι συνένοχη και πρέπει να παραιτηθεί (86%, 14.026 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (2%, 368 Votes)

Σύνολο ψήφων: 16.318

Loading ... Loading ...

«Η μία ανεμβολίαστη υγειονομικός αποσπάσθηκε σε ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ. Η απόσπαση έγινε 29/6/ 2022 και η ανάληψη υπηρεσίας από το ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΤΑΜΕΊΟ 25/7/2022. Η επιλογή έγινε από τη Διοίκηση του Επικουρικού Ταμείου παρότι θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι είναι ανεμβολίαστη» συμπληρώνεται στη σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία καταλήγει ως εξής:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η δεύτερη ανεμβολίαστη υγειονομικός από το ίδιο νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ αποσπάσθηκε στη ΕΘΝΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ 16/9/ 22 με ΑΠΟΦΑΣΗ του ΠΡΟΕΔΡΟΥ της ΕΚΑΠΥ στις 10/8. Η επιλογή και εδώ έγινε από το ΠΡΟΕΔΡΟ της ΕΚΑΠΥ. Παρότι έπρεπε να γνωρίζει ότι είναι ανεμβολίαστη). Μπορεί οι συνάδελφοι να είχαν τα προσόντα να αποσπασθούν. Όμως δημιουργείται η πεποίθηση ότι η επιλογή είναι μεθοδευμένη για να γλιτώσουν την αναστολή εργασίας. Εν αντιθέσει με τους άλλους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που παραμένουν σε αναστολή εργασίας. Θα πρέπει να ανακληθούν οι αποσπάσεις ή να λήγουν οι αναστολές εργασίας των υπολοίπων υγειονομικών, στα πλαίσια της ίσης μεταχείρισης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.