«Πετούν» από σήμερα τις μάσκες στους εσωτερικούς χώρους οι Ιταλοί – Οι εξαιρέσεις

«Αρχίζει μια νέα φάση, αλλά πρέπει να παραμείνουμε ρεαλιστές»

«Πετούν» από σήμερα τις μάσκες στους εσωτερικούς χώρους οι Ιταλοί – Οι εξαιρέσεις

Σύμφωνα με σχετική απόφαση της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι, από σήμερα Κυριακή 1η Μαΐου, οι Ιταλοί δεν υποχρεούνται να φορούν, πλέον, προστατευτικές μάσκες στους εσωτερικούς χώρους, εκτός από συγκεκριμένες εξαιρέσεις.

Πιο αναλυτικά, οι μάσκες δεν είναι πλέον αναγκαίες σε όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των καφέ και των εστιατορίων.

Το ίδιο ισχύει και για τους χώρους εργασίας, αλλά παραμένει η σύσταση «να καλύπτεται το στόμα και η μύτη». Έχει δοθεί πάντως η δυνατότητα για εφαρμογή πιο αυστηρών μέτρων, εφόσον υπάρχει συμφωνία εργοδοτών και συνδικάτων.

Στα σχολεία, αντιθέτως, όπως και στους κινηματογράφους, στα θέατρα, στα παλέ ντε σπορ, στα μέσα αστικής μεταφοράς και στα νοσοκομεία, συνεχίζει να ισχύει το μέτρο για χρήση προστατευτικής μάσκας.

«Αρχίζει μια νέα φάση, αλλά πρέπει να παραμείνουμε ρεαλιστές. Έχουν δίκιο οι γιατροί, οι οποίοι μας υπενθυμίζουν ότι η μάχη αυτή δεν έχει ακόμη τελειώσει. Για τον λόγο αυτό, η διατήρηση της μάσκας στα σχολεία, μέχρι τον τέλος της χρονιάς, αποτελεί ένα αναγκαίο μέτρο προφύλαξης», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.