ΠΙΣ και ΙΣΑ στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των κλινικοεργαστηριακών γιατρών

Ο ΠΙΣ έχει καταφύγει στο ΣτΕ για το clawback

ΠΙΣ και ΙΣΑ στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των κλινικοεργαστηριακών γιατρών

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των κλινικοεργαστηριακών γιατρών για την κατάργηση του clawback.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, το συντονιστικό όργανο φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έχει αποφασίσει συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, στις 11:00, με κύριο αίτημα «την κατάργηση του clawback και την επιβίωση των ιατρείων, εργαστηρίων και πολυϊατρείων».

Ο ΠΙΣ έχει καταφύγει στο ΣτΕ για το clawback

Ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, τονίζοντας ότι «όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για την επιβίωση των ιατρείων της γειτονιάς».

«Πρόκειται για το ληστρικό μέτρο, το οποίο οδηγεί σε οικονομική ασφυξία εκατοντάδες μικρά διαγνωστικά εργαστήρια και ιατρεία, αφού τους στερεί ένα μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους», αναφέρει ο ΠΙΣ. Μάλιστα, ήδη έχει προσφύγει στο ΣτΕ τόσο για το clawback όσο και για τα ποιοτικά κριτήρια που έχουν επιβληθεί στις απεικονιστικές εξετάσεις, που αποκλείουν τα μικρά εργαστήρια και ιατρεία από τη διεξαγωγή διαγνωστικών εξετάσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.