ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για γυμναστική; – Τι έδειξε έρευνα

Οι άνθρωποι που έκαναν μέτρια έως έντονη άσκηση έζησαν περισσότερο από εκείνους που σπάνια γυμνάζονταν

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για γυμναστική; – Τι έδειξε έρευνα

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, η απογευματινή άσκηση μπορεί να μειώσει τους κινδύνους πρόωρου θανάτου σε μεγαλύτερα ποσοστά από ότι οι πρωινές ή βραδινές προπονήσεις.

Η μελέτη ανέλυσε δεδομένα από περισσότερους από 90.000 άνδρες και γυναίκες. Οι συμμετέχοντες οργανώθηκαν σε ομάδες ανάλογα με το πόσο συχνά και πότε γυμνάζονταν και, μετά από επτά χρόνια, οι ερευνητές συνέκριναν τα μοτίβα κίνησης με τα αρχεία θνησιμότητας.

Οι άνθρωποι που έκαναν μέτρια έως έντονη άσκηση έζησαν περισσότερο από εκείνους που σπάνια γυμνάζονταν ενώ όσοι γυμνάζονταν στη μέση της ημέρας, δηλαδή μεσημέρι με απόγευμα, ζούσαν και περισσότερο.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες (ιδιαίτερα οι άνδρες και οι ηλικιωμένοι) οι οποίοι γυμνάζονταν μεταξύ 11 π.μ. και 5 μ.μ. είχαν σημαντικά μειωμένο κίνδυνο θανάτου από όλες τις αιτίες καθώς και μειωμένο κίνδυνο να αντιμετωπίσουν κάποιο μη αναστρέψιμο πρόβλημα από καρδιαγγειακές παθήσεις.

Τα παραπάνω ευρήματα λοιπόν οδήγησαν τους ερευνητές στο συμπέρασμα ότι η απογευματινή άσκηση μπορεί να έχει περισσότερα οφέλη, ειδικά όσον αφορά τη μακροζωία- ένας ισχυρισμός που, μέχρι τώρα, δεν ήταν ποτέ σαφής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.