ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Πώς μπορείτε να κάψετε περισσότερες θερμίδες όταν περπατάτε

Το περπάτημα είναι μια απίστευτα ευεργετική μορφή άσκησης

Πώς μπορείτε να κάψετε περισσότερες θερμίδες όταν περπατάτε

Μία νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι  η αλλαγή του βηματισμού για να μεταβάλει την ένταση κατά τη διάρκεια της βόλτας μπορεί να αυξήσει τον μεταβολικό σας ρυθμό κατά 6% έως 20% περισσότερο από το να αν περπατούσατε με ένα σταθερό μοτίβο.

Οι έξυπνες συσκευές που καταγράφουν τη φυσική σας κατάσταση δεν είναι εντελώς ανακριβείς. Δίνουν μια εικόνα της προόδου ως προς τους στόχους σας για καύση θερμίδων. Επίσης, μετρούν τους καρδιακούς ρυθμούς κι έτσι μπορείτε να γνωρίζετε τις αντοχές σας.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, για να υπολογίσετε τον μέγιστο καρδιακό σας ρυθμό, αφαιρέστε την ηλικία σας από το 220. Για παράδειγμα, εάν είστε 48 ετών, ο εκτιμώμενος μέγιστος καρδιακός σας ρυθμός υπολογίζεται ως 220 – 48 = 172 χτύπους ανά λεπτό.

Ακολουθώντας το παράδειγμα ενός ατόμου 48 ετών, ένας μέτριας έντασης καρδιακός ρυθμός θα ήταν μεταξύ περίπου 110 και 131 παλμών ανά λεπτό. Κατά τη διάρκεια αυτού του τύπου άσκησης, θα νιώσετε τον ρυθμό της αναπνοής σας να αυξάνεται αλλά θα πρέπει να μπορείτε να μιλάτε με πλήρεις προτάσεις.

Εναλλακτικές διαδρομές

Επιλέξτε διαφορετικές διαδρομές κάθε φορά για περπάτημα οι οποίες να έχουν κι έναν βαθμό δυσκολίας (κάποιες ανηφόρες ενδεχομένως). Επίσης, ανάλογα τα χιλιόμετρα που κάνετε, δοκιμάστε εναλλαγές με γρήγορο και αργό ρυθμό βαδίσματος.

Καλή φυσική κατάσταση

Το περπάτημα είναι μια απίστευτα ευεργετική μορφή άσκησης με πολλά οφέλη για την συνολική υγεία πέρα ​​από την απλή καύση θερμίδων. Επιπλέον, αποτελεί αναμφισβήτητα την πιο προσιτή μορφή άσκησης επειδή δεν απαιτεί ειδικά ρούχα, εξοπλισμό ή συνδρομές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είτε λοιπόν ο στόχος σας είναι η απώλεια λίπους, η βελτίωση της φυσικής σας κατάστασης ή γενικά της υγείας και ευεξίας σας, το περπάτημα προσφέρει όλα αυτά και πολλά άλλα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.