ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΠΟΥ: Καταγράφηκαν κρούσματα χολέρας και δάγκειου πυρετού στο ανατολικό Σουδάν

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν καταφύγει σε πολυσύχναστους καταυλισμούς

ΠΟΥ: Καταγράφηκαν κρούσματα χολέρας και δάγκειου πυρετού στο ανατολικό Σουδάν

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), ανακοίνωσε σήμερα πώς έχουν καταγραφεί κρούσματα χολέρας και δάγκειου πυρετού στο ανατολικό Σουδάν, όπου χιλιάδες άνθρωποι έχουν καταφύγει σε πολυσύχναστους καταυλισμούς εν μέσω συγκρούσεων μεταξύ του Στρατού και της αντίπαλης παραστρατιωτικής δύναμης.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, 162 άτομα που είναι ύποπτα για χολέρα εισήχθησαν σε νοσοκομεία στην επαρχία Qadarif και σε άλλες περιοχές κατά μήκος των συνόρων του Σουδάν με την Αιθιοπία.

Ογδόντα κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί και 10 άνθρωποι πέθαναν από χολέρα, μια βακτηριακή λοίμωξη που συνδέεται με μολυσμένα τρόφιμα ή νερό, δήλωσε ο ΠΟΥ.

Το Σουδάν βυθίστηκε στο χάος στα μέσα Απριλίου, όταν οι εντάσεις μεταξύ του Στρατού και της ισχυρής παραστρατιωτικής ομάδας οδήγησαν σε πόλεμο στην πρωτεύουσα, Χαρτούμ, και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχει δημιουργήσει δύο κέντρα για τη θεραπεία ασθενών με χολέρα μαζί με δύο κινητές ομάδες στο Qadarif. Ο ΠΟΥ και η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ανακαίνισαν το κέντρο απομόνωσης για τη χολέρα στο Εκπαιδευτικό Νοσοκομείο Qadarif, την κύρια ιατρική εγκατάσταση της επαρχίας.

Ο ΠΟΥ είπε επίσης ότι περισσότερα από 500 ύποπτα κρούσματα δάγκειου πυρετού αναφέρθηκαν σε όλο το Σουδάν, τα περισσότερα από αυτά στα αστικά κέντρα στο Qadarif. Ο δάγκειος πυρετός προκαλείται από τον ιό του δάγκειου πυρετού που μεταδίδεται στον άνθρωπο μέσω τσιμπήματος μολυσμένων κουνουπιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο αριθμός που αναφέρθηκε ήταν «η κορυφή του παγόβουνου», καθώς ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος, δεδομένου ότι οι περισσότεροι ασθενείς ακολουθούν θεραπείες στο σπίτι και συχνά δεν πηγαίνουν σε νοσοκομεία, δήλωσε ο ΠΟΥ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.