ΠΟΥ: Ξεπέρασαν τα 3.000 τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων

Αφορούν κυρίως άνδρες που είχαν σεξουαλικές επαφές με άλλους άνδρες

ΠΟΥ: Ξεπέρασαν τα 3.000 τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων

Περισσότερα από 3.200 επιβεβαιωμένα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων και ένας θάνατος έχουν αναφερθεί μέχρι σήμερα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής αυτής της υπηρεσίας του ΟΗΕ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Είναι αναγκαία η επαγρύπνηση στην ευρύτερη κοινότητα, τόνισε ο Γκεμπρεγέσους, σημειώνοντας πάντως ότι στις χώρες όπου η νόσος δεν είναι ενδημική τα περισσότερα κρούσματα αφορούν κυρίως άνδρες που είχαν σεξουαλικές επαφές με άλλους άνδρες.

«Η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο συνεχίζεται και πιθανότατα είναι υποεκτιμημένη», πρόσθεσε στη συνεδρίαση μιας επιτροπής εμπειρογνωμόνων που συγκάλεσε ο ΠΟΥ για να αποφασίσει αν θα κηρύξει παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της ευλογιάς των πιθήκων.

Ο χαρακτηρισμός μιας ασθένειας ως «επείγουσας κατάστασης διεθνούς ανησυχίας για τη δημόσια υγεία» είναι το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού του ΠΟΥ.

Μέχρι σήμερα 48 χώρες έχουν αναφέρει κρούσματα της νόσου αυτής, που άρχισε να εξαπλώνεται τον Μάιο σε χώρες εκτός της Αφρικής.

Ο Τέντρος είπε ότι από τις αρχές του έτους έχουν αναφερθεί περίπου 1.500 ύποπτα κρούσματα και 70 θάνατοι από ευλογιά των πιθήκων στην κεντρική Αφρική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ΠΟΥ έχει ζητήσει από τις χώρες μέλη του να μοιραστούν τις πληροφορίες που ενδεχομένως διαθέτουν για τον ιό αφού κάτι τέτοιο θα βοηθούσε τον Οργανισμό να στηρίξει τις χώρες στην προσπάθειά τους να ανακόψουν την εξάπλωση της ασθένειας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.