ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Προαυλικός κολπίσκος: Γιατί κάποιοι έχουν αυτή τη μικροσκοπική τρύπα πάνω από το αυτί;

Τι ακριβώς είναι

Προαυλικός κολπίσκος: Γιατί κάποιοι έχουν αυτή τη μικροσκοπική τρύπα πάνω από το αυτί;

Ο προαυλικός κολπίσκος είναι ένα συχνό ελάττωμα γέννησης, που μπορεί να παρατηρηθεί κατά τη διάρκεια μιας τακτικής εξέτασης ενός νεογέννητου.

Ο προαυλικός κολπίσκος εμφανίζεται ως μια μικρή τρύπα συχνά ακριβώς μπροστά από το άνω αυτί, στο σημείο όπου ο χόνδρος του χείλους του αυτιού συναντά το πρόσωπο. Μπορεί να εμφανιστεί στο ένα μόνο αυτί (μονόπλευρος) ή και στα δύο (αμφίπλευρος).

Τα άτομα που έχουν τέτοιο σημάδι συνήθως δεν έχουν κανένα επιπλέον σύμπτωμα εκτός εάν μολυνθεί η τρύπα. Ο προαυλικός κολπίσκος μπορεί να εμφανιστεί σποραδικά κατά την ανάπτυξη του εμβρύου στην μήτρα, ή μπορεί να κληρονομηθεί με αυτοσωμικό κυρίαρχο τρόπο (autosomal dominant manner) με μειωμένη διεισδυτικότητα (reduced penetrance). Λιγότερο συχνά, εμφανίζεται ως χαρακτηριστικό άλλης κατάστασης ή συνδρόμου.

Η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει αντιβιοτικά για λοίμωξη ή/και χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του κολπίσκου.

Πώς μοιάζει ένας προαυλικός κολπίσκος

Οι προαυλικές τρύπες εμφανίζονται κατά τη γέννηση ως μικροσκοπικές οπές ή επένδυση στο δέρμα στο εξωτερικό μέρος του αυτιού κοντά στο πρόσωπο. Επιπλέον, μπορεί να υπάρχουν μόνο μία ή περισσότερες μικρές τρύπες πάνω ή κοντά στο αυτί. προαυλικός κολπίσκος προαυλικός κολπίσκος

Εκτός από την εμφάνισή τους, οι προαυλικοί κολπίσκοι δεν προκαλούν συμπτώματα. Ωστόσο, μερικές φορές μολύνονται.

Τα σημάδια πιθανής λοίμωξης περιλαμβάνουν:

  • πρήξιμο μέσα και γύρω από την τρύπα
  • αποστράγγιση υγρού ή πύου από την τρύπα
  • ερυθρότητα
  • πυρετός
  • πόνος

Μερικές φορές, ένας μολυσμένος προαυλικός κολπίσκος αναπτύσσει απόστημα. Αυτή είναι μια μικρή μάζα γεμάτη με πύον.

Πώς αντιμετωπίζεται ένας προαυλικός κολπίσκος

Οι προαυλικές τρύπες είναι συνήθως κάτι ακίνδυνο και δεν απαιτεί καμία θεραπεία. Αλλά εάν η τρύπα αναπτύξει λοίμωξη, μπορεί να χρειαστεί ένα αντιβιοτικό για να το καθαρίσει. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε την πλήρη πορεία που έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός, ακόμη και αν η λοίμωξη φαίνεται να έχει φύγει γρήγορα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο γιατρός μπορεί επίσης να χρειαστεί να αποστραγγίσει τυχόν επιπλέον πύον από το σημείο της μόλυνσης.

Εάν ένας προαυλικός κολπίσκος μολυνθεί επανειλημμένα, ο γιατρός μπορεί να συστήσει χειρουργική αφαίρεση τόσο της τρύπας, όσο και της συνδεδεμένης οδού κάτω από το δέρμα. Μετά την διαδικασία, ο γιατρός θα σας δώσει οδηγίες για το πώς να φροντίσετε την περιοχή μετά την χειρουργική επέμβαση, για να εξασφαλίσετε σωστή επούλωση και να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο μόλυνσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Λάβετε υπόψη ότι μπορεί να έχετε κάποιο πόνο στην περιοχή για έως και τέσσερις εβδομάδες μετά την επέμβαση, αλλά αυτό σταδιακά θα βελτιωθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.