ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πρώην επικεφαλής του κινεζικού CDC στο BBC: «Δεν αποκλείεται ο Covid-19 να διέρρευσε από εργαστήριο»

«Μπορείς πάντα να υποψιάζεσαι οτιδήποτε - Δεν αποκλείεται τίποτα»

Πρώην επικεφαλής του κινεζικού CDC στο BBC: «Δεν αποκλείεται ο Covid-19 να διέρρευσε από εργαστήριο»

Την άποψή του ότι ο κορωνοϊός είναι αρκετά πιθανό να διέρρευσε από από ένα εργαστήριο εξέφρασε ο πρώην επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων της Κίνας (CDC), καθηγητής Τζορτζ Γκάο.

«Δεν πρέπει να αποκλειστεί η πιθανότητα διαρροής του ιού Covid από εργαστήριο», δήλωσε στο BBC News πρώην κορυφαίος επιστήμονας της κινεζικής κυβέρνησης.

Ως επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων της Κίνας (CDC), ο καθηγητής Τζορτζ Γκάο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στους πρώτους μήνες της πανδημίας.

Σε μια συνέντευξη για το podcast του BBC, ο καθηγητής Γκάο, που σήμερα είναι αντιπρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Φυσικών Επιστημών της Κίνας ομολογεί:

«Μπορείς πάντα να υποψιάζεσαι οτιδήποτε. Αυτό είναι επιστήμη. Δεν αποκλείεται τίποτα».

Σε μια πιθανή ένδειξη ότι η κινεζική κυβέρνηση μπορεί να έχει λάβει τη θεωρία της διαρροής εργαστηρίου πιο σοβαρά από ό,τι υποδηλώνουν οι επίσημες δηλώσεις της, ο καθηγητής Γκάο λέει επίσης στο BBC ότι πραγματοποιήθηκε κάποιο είδος επίσημης έρευνας στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν (WIV).

«Η κυβέρνηση οργάνωσε κάτι», λέει, αλλά προσθέτει ότι δεν εμπλέκεται το δικό του τμήμα, το China CDC.

Όταν του ζητήθηκε να διευκρινίσει αν αυτό σήμαινε ότι άλλος «τομέας» της κινεζικής κυβέρνησης διεξήγαγε επίσημη έρευνα στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν -ένα από τα κορυφαία εθνικά εργαστήρια της Κίνας που είναι γνωστό ότι έχει περάσει χρόνια μελετώντας τους κορωνοϊούς- εκείνος απάντησε καταφατικά:

«Ναι, αυτό το εργαστήριο ελέγχθηκε διπλά από τους ειδικούς του χώρου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.