Το γνωρίζατε; – Δείτε πόσο συχνά πρέπει να πλένετε τα ρούχα και τα εσώρουχά σας

Το γνωρίζατε; – Δείτε πόσο συχνά πρέπει να πλένετε τα ρούχα και τα εσώρουχά σας

Το αρκετά συχνό πλύσιμο των ρούχων, όπως είναι ήδη γνωστό, ενδέχεται να μειώσει τη διάρκεια ζωής αυτών και να τα φθείρει, χαλώντας την υφή και τα χρώματα.

Προκειμένου να αποφευχθεί αυτό υπάρχουν κάποιες απλές κινήσεις, που κάνουν τα ρούχα να μοιάζουν σαν καινούρια, ακόμα και μετά από συχνές πλύσεις. Από την άλλη, το να μην πλένουμε συχνά τα ρούχα μας, είναι ανθυγιεινό, καθώς αυτό βοηθά την ανάπτυξη βακτηριδίων.

Δείτε πόσο συχνά πρέπει να πλένετε κάθε ρούχο:
Ακολουθούν κάποιες βασικές οδηγίες και κατευθυντήριες γραμμές για το κάθε πότε πρέπει να πλένετε τα ρούχα σας αναλόγως με το είδος τους, από τους ειδικούς. Όμως πάντα, να ακολουθείτε και την κοινή λογική.

Δηλαδή οι συμβουλές δεν εφαρμόζονται τις ημέρες που ιδρώνετε υπερβολικά ή αν το ρούχο λερωθεί από εξωγενείς παράγοντες. Προφανώς ένα μπλουζάκι που το φοράτε το καλοκαίρι που ιδρώνουμε πιο πολύ, είναι αυτονόητο πως θα το πλύνετε ακόμα και μετά από μία και μόνο χρήση του.

Επίσης, ως γνωστόν, όσο πιο πολύ καιρό αφήνετε τα ρούχα σας άπλυτα με λεκέδες και σημάδια από τον ιδρώτα, τόσο πιο δύσκολα θα καθαρίσουν, κάνοντάς τα έτσι να μοιάζουν πιο παλιά και ταλαιπωρημένα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συμβουλή: Μπορείτε να σημειώσετε τις παρακάτω οδηγίες σε ένα χαρτί και να το κολλήσετε στην ντουλάπα σας ή ακόμα και πάνω στο πλυντήριο σας, για να θυμάστε κάθε πότε πρέπει να πλένετε τι.

  • Εσώρουχα: Έπειτα από κάθε φορά που τα φοράτε
  • Σουτιέν: Μετά από 3-4 φορές που τα έχετε φορέσει
  • Καλά παντελόνια: Μετά από 5-7 φορές που τα έχετε φορέσει
  • Καπέλα, γάντια και κασκόλ: 3 με 5 φορές τη σεζόν
  • Τζάκετ και blazer: Μετά από 5-6 φορές που τα έχετε φορέσει
  • Τζιν: Μετά από 4-5 φορές που τα έχετε φορέσει
  • Δερμάτινα και σουέτ σακάκια: μια φορά τη σεζόν
  • Πυτζάμες: Μετά από 3-4 φορές που τις έχετε φορέσει
  • T-shirt και φανελάκια: Έπειτα από κάθε φορά που τα φοράτε
  • Τοπ και φορέματα: Μετά από 1-3 φορές που τα έχετε φορέσει. Τα επίσημα φορέματα ωστόσο, θα πρέπει να καθαρίζονται μετά από κάθε φορά που τα φοράτε
  • Κάλτσες και καλσόν: Έπειτα από κάθε φορά που τα φοράτε.
  • Μάλλινο παλτό: Μία με δυο φορές το χρόνο
  • Πουλόβερ: Τα πουλόβερ από βαμβάκι, μετάξι και κασμίρι, μετά από 2 φορές, ενώ τα μάλλινα και συνθετικά, μετά από 5.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.