ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Τέλος τα δωρεάν self test για τους πλήρως εμβολιασμένους

Τέλος τα δωρεάν self test για τους πλήρως εμβολιασμένους

Ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης ανακοίνωσε σήμερα πως δεν θα δικαιούνται δωρεάν self test οι εμβολιασμένοι.

Ειδικότερα, όπως αρχικά είπε «δεν θα είναι για όλους τα self test» και γνωστοποίησε ότι από τον Ιούλιο θα εξαιρούνται από αυτά οι εμβολιασμένοι.

Οι κατηγορίες των δικαιούχων από Ιούλιο

«Τον Ιούλιο σε κάποιες ειδικές ομάδες πληθυσμού, οι οποίοι μπορεί να είναι έτσι πιο ευάλωτοι λόγω δραστηριότητας επαγγελματικής, δηλαδή στην εστίαση, στον τουρισμό αλλά βέβαια και στις ηλικίες 18-30 που δεν έχει προχωρήσει ακόμα ο εμβολιασμός, θα συνεχιστεί το μέτρο» εξήγησε στη συνέχεια ο κ. Κοντογεώργης, μιλώντας στο Open.

Όσον αφορά στη διανομή τους, υποστήριξε ότι θα συνεχιστεί και τον Ιούλιο και τις επόμενες μέρες αναμένονται εναλλακτικά κανάλια διανομής.

«Εξετάζονται και τα σούπερ μάρκετ, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι κάθε επιλογή έχει κάποιες επιχειρησιακές, νομικές και άλλες εκφάνσεις. Αυτές τις μέρες θα τα συζητήσουμε και τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις».

Για τα φαρμακεία, στα οποία θα σταματήσει η διανομή των δωρεάν τεστ, είπε ότι ανταποκρίθηκαν για ένα πολύ μεγάλο διάστημα με αυξημένο όγκο και «από εκεί και πέρα αυτό ήταν το πλαίσιο της συνεργασίας που υπήρχε».

«Δεν θα αρνηθούμε τη διάθεση self test σε ορισμένο αριθμό πολιτών»

Ο Θανάσης Παπαθανάσης, μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, αναφέρθηκε σήμερα στην απόφαση να σταματήσει η χορήγηση των self test, εξηγώντας τους λόγους που λήφθηκε.

«Για τα self test κάναμε μια συμφωνία τον Απρίλιο να προσφέρουμε αυτήν την υπηρεσία, για να συμβάλλουμε στο άνοιγμα της αγοράς. Δόθηκε και παράταση για 10 ημέρες, προκειμένου να προμηθευτούν όλοι οι συμπολίτες μας τα δωρεάν self test για τον Ιούνιο. Αυτό τελείωσε τώρα» είπε σε πρωινή του συνέντευξη στον ΑΝΤ1.

Παράλληλα, έκανε λόγο για αυξημένο φόρτο εργασίας στα φαρμακεία που συνεχίζεται επί μακρόν, τόνισε, ωστόσο, ότι αυτά παραμένουν ο αποκλειστικός χώρος διάθεσης των self test.

«Η πλάτη που έχουμε βάλει όλο αυτό το διάστημα, δεν αφήνει περιθώριο για να μιλάμε για άλλο δίκτυο διανομής. Αποκλειστικά από τα φαρμακεία γίνεται η διανομή τους, διότι είναι και ευαίσθητα ιατροτεχνολογικά προϊόντα. Τα self test διανέμονται μόνο από τα φαρμακεία, σύμφωνα και με την οδηγία του ΕΟΔΥ. Παράλληλα, από την αρχή των εμβολιασμών κλείνουμε και ραντεβού για εμβολιασμούς, μέσω των φαρμακείων έχει κλειστεί το 80% των εμβολίων».

Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι η απόφαση των φαρμακοποιών δεν αφορά την οικονομική αποζημίωσή τους: «Δεν θα αρνηθούμε τη διάθεση self test σε ορισμένο αριθμό πολιτών, αρκεί να γίνεται βάσει οργανωμένου σχεδίου και να μπορούν τα φαρμακεία να ανταπεξέλθουν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.