ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Κορωνοϊός: Το Βέλγιο πετά στα σκουπίδια υλικό αξίας 131 εκατ. ευρώ

Θα καταστραφούν είναι 3,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων

Κορωνοϊός: Το Βέλγιο πετά στα σκουπίδια υλικό αξίας 131 εκατ. ευρώ

Ληγμένα εμβόλια και ιατρικές προμήθειες αξίας 131 εκατομμυρίων ευρώ (146 εκατομμύρια δολάρια), που αγοράστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 ανακοίνωσε ότι θα πετάξει η κυβέρνηση του Βελγίου. 

Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, ο αριθμός των εμβολίων που θα καταστραφούν είναι 3,5 εκατομμύρια δόσεις, δηλαδή το 6,5% των 54 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων που έλαβε η χώρα.

Αυτά τα εμβόλια είναι για την πρώτη παραλλαγή του ιού και θα καταστραφούν μαζί με πολλά κιτ δοκιμών που έχουν περάσει την ημερομηνία λήξης τους και μάσκες που δεν πληρούν τα απαιτούμενα πρότυπα.

Η συνολική αξία των ιατρικών προμηθειών και των εμβολίων που θα απορριφθούν είναι 131 εκατ. ευρώ και η ίδια η διαδικασία απόρριψης θα κοστίσει 310.000 ευρώ.

«Κατά τη διάρκεια μιας άνευ προηγουμένου και εξαιρετικά αβέβαιης υγειονομικής κρίσης, είναι καθήκον μιας κυβέρνησης να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να προστατεύσει το κοινό», δήλωσε ο Βέλγος υπουργός Υγείας Φρανκ Βαντενμπρούκε.

Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, η προηγούμενη κυβέρνηση προμηθεύτηκε μια τεράστια ποσότητα ιατρικών προμηθειών σε μια εποχή που τέτοια υλικά ήταν σπάνια.

«Τώρα που έχουν λήξει, είμαστε υποχρεωμένοι να τα ξεφορτωθούμε», σημείωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Βαντενμπρούκε, μεγάλες ποσότητες εμβολίων καταστρέφονται ή θα καταστραφούν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, με την ποσότητα που θα καταστραφεί στο Βέλγιο να είναι σχετικά χαμηλή σε σύγκριση με άλλες χώρες λόγω των υψηλών ποσοστών εμβολιασμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.