Θ.Βασιλακόπουλος: «Τρεις φορές πιο ενισχυμένα τα νέα εμβόλια» – Από Οκτώβρη τέλος η «ελευθερία»! (upd)

Νέες συστάσεις καθώς και στα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια που έρχονται από τον Οκτώβρη

Θ.Βασιλακόπουλος: «Τρεις φορές πιο ενισχυμένα τα νέα εμβόλια» – Από Οκτώβρη τέλος η «ελευθερία»! (upd)

(Ανανέωση – Αρχικό κείμενο 14/8 22:57): Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι η «ελευθερία» που μας δόθηκε τους τελευταίους μήνες δεν θα διαρκέσει για αρκετό καιρό ακόμη μας ξεκαθάρισε καθηγητής Πνευμονολογίας και εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Αφού τα υπάρχοντα εμβόλια δεν ήταν αρκετά για να δικαιολογήσουν τα μέτρα υποχρεωτικότητας που έχουν επιβληθεί -και κάποια συνεχίζουν- οι φαρμακευτικές εταιρείες, μαζί με τις κυβερνήσεις ετοιμάζουν νέα εμβόλια, τα οποία υποτίθεται θα είναι πιο ισχυρά. 

Σε αυτά αναφέρθηκε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος την Κυριακή, λέγοντας ότι θα είναι τρεις φορές πιο ισχυρά από τα υπάρχοντα.

Παράλληλα ο Θ.Βασιλακόπουλος μίλησε για τις συστάσεις της αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για τον κορωνοϊό.

Ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων, αναφέρει διεξοδικά τι αλλάζει μετά από αυτές τις νέες συστάσεις καθώς και στα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια που έρχονται από τον Οκτώβρη.

«Το κυριότερο που αλλάζει αυτή τη στιγμή για τους ασυμπτωματικούς και νοσήσαντες είναι η σύσταση που έλεγε πως αν νοσήσεις κάθεσαι πέντε μέρες στο σπίτι και μετά βγαίνεις έξω φορώντας μόνο τη μάσκα σου» είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και πρόσθεσε πως με τις νέες συστάσεις «ακόμη και αν δεν έχεις κάποιο σύμπτωμα θα πρέπει να βγεις έξω φορώντας την μάσκα σου» και σε περίπτωση που θες να βγεις έξω χωρίς μάσκα θα πρέπει «να κάνεις δύο rapid test σε διάστημα δύο ημερών (48ωρών)».

Παράλληλα ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε πως σημαντικό είναι «αν έχω στο περιβάλλον μου ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ακόμη και αν βγει το τεστ αρνητικό επειδή υπάρχει μια ελάχιστη πιθανότητα να είμαι μεταδοτικός θα πρέπει να συνεχίσω να φοράω την μάσκα μου».

Ωστόσο, αν κάποιος έχει έρθει σε επαφή με κάποιο νοσήσαντα, θα πρέπει να κάνει αμέσως self ή rapid test για προληπτικούς λόγους ακόμη και αν δεν έχει κάποιο σύμπτωμα.

Γιοα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια ο κ. Βασιλακόπουλος επιβεβαιώνει πως έρχονται από το Φθινόπωρο και πως θα είναι σίγουρα πιο ενισχυμένα και θα προστατεύουν τρεις φορές περισσότερο από τα άλλα.

Ο λόγος είναι πως θα περιλαμβάνουν «το αρχικό στέλεχος που είχαν τα προηγούμενα αλλά και τα νέα στελέχη -αυτά που κυκλοφορούν τώρα- δηλαδή το Όμικρον 1 και Όμικρον 3 μαζί με το Όμικρον 4 και Όμικρον 5». 

Παράλληλα τόνισε πως επειδή αυτά «είναι προσαρμοσμένα στα στελέχη που κυκλοφορούν θα είναι και πιο αποτελεσματικά απέναντι στον covid-19».

Στην συνέχεια της συζήτησης ο κ. Βασιλακόπουλος αναφέρθηκε στα μελλοντικά εμβόλια που ενδέχεται να κυκλοφορήσουν τον επόμενο χρόνο, τα οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε φάση έρευνας.

«Στο μέλλον τα εμβόλια θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικά και πολύ πιο μακροχρόνια στην διάρκεια τους» είπε. Ωστόσο από το Φθινόπωρο όπως ανέφερε ο καθηγητής θα έρθουν και άλλα εμβόλια τα οποία θα είναι εισπνεόμενα και θα χορηγούνται πολύ εύκολα σε όλους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.