ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί από την αγορά παρτίδες από δύο σοκολάτες βελγικής εταιρείας – Ποιες αφορά (φώτο)

«Για την παρασκευή τους χρησιμοποιήθηκε α’ ύλη (αμύγδαλα) στην οποία ανιχνεύτηκε αφλατοξίνη Β1 και άθροισμα αφλατοξινών»

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί από την αγορά παρτίδες από δύο σοκολάτες βελγικής εταιρείας – Ποιες αφορά (φώτο)

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), με σημερινή του ανακοίνωση γνωστοποίησε την απόφασή του να ανακαλέσει από την αγορά παρτίδες από δύο σοκολάτες βελγικής εταιρείας.

Ο λόγος είναι γιατί, «για την παρασκευή τους χρησιμοποιήθηκε α’ ύλη (αμύγδαλα) στην οποία ανιχνεύτηκε αφλατοξίνη Β1 και άθροισμα αφλατοξινών σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν τα ανώτατα νομοθετικά όρια».

Πρόκειται για τις βιολογικές σοκολάτες της βέλγικης εταιρείας Kim’s Chocolates NV με εμπορική ονομασία CACHET και πιο συγκεκριμένα: ΕΦΕΤ

ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΑΥΡΗ ΑΜΥΓΔΑΛΟ 72% ΚΑΚΑΟ, 100g, αριθμός παρτίδας 22343 και ημερομηνία ελάχ. διατηρησιμότητας 09/03/2024 ΕΦΕΤ

ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΑΥΡΗ ΚΕΡΑΣΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟ 57% ΚΑΚΑΟ, 100g, αριθμός παρτίδας 22302 και ημερομηνία ελάχ. διατηρησιμότητας 29/01/2024

Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ για τις σοκολάτες CACHET

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί βιολογικές σοκολάτες της βέλγικης εταιρείας Kim’s Chocolates NV με εμπορική ονομασία CACHET και πιο συγκεκριμένα:

Α) ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΑΥΡΗ ΑΜΥΓΔΑΛΟ 72% ΚΑΚΑΟ, 100g, αριθμός παρτίδας 22343 και ημερομηνία ελάχ. διατηρησιμότητας 09/03/2024

Β) ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΑΥΡΗ ΚΕΡΑΣΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟ 57% ΚΑΚΑΟ, 100g, αριθμός παρτίδας 22302 και ημερομηνία ελάχ. διατηρησιμότητας 29/01/2024

να μην τις καταναλώσουν καθώς ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), ότι για την παρασκευή τους χρησιμοποιήθηκε α’ ύλη (αμύγδαλα) στην οποία ανιχνεύτηκε αφλατοξίνη Β1 και άθροισμα αφλατοξινών σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν τα ανώτατα νομοθετικά όρια.

O ΕΦΕΤ ζήτησε την ανάκληση/απόσυρση των συγκεκριμένων παρτίδων των ανωτέρω προϊόντων και βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.