Ο ΕΟΦ απαγόρευσε την πώληση πιεσόμετρου & οξύμετρου που πωλούσε το Jumbo: «Δεν κυκλοφορούσαν νόμιμα»

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων

Ο ΕΟΦ απαγόρευσε την πώληση πιεσόμετρου & οξύμετρου που πωλούσε το Jumbo: «Δεν κυκλοφορούσαν νόμιμα»

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), αποφάσισε να απαγορεύσει τη διακίνηση και διάθεση δύο ιατροτεχνολογικών προϊόντων από την μεγάλη αλυσίδα υπερκαταστημάτων πώλησης παιχνιδιών JUMBO όπως και διαφόρων άλλων αντικειμένων καθώς δεν κυκλοφορούσαν νομίμως!

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ΕΟΦ πρόκειται για ένα πιεσόμετρο και ένα παλμικό οξύμετρο που κατασκευάζονται στο εξωτερικό για λογαριασμό της JUMBO AE, «καθώς διαπιστώθηκε η διάθεσή τους στην ελληνική αγορά κατά παράβαση των άρθρων 19 και 20 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/745, διότι δεν τεκμηριώνεται η νόμιμη κυκλοφορία τους ως ιατροτεχνολογικά προϊόντα«.

Συγκεκριμένα απαγορεύτηκαν τα εξής δύο προϊόντα:

  • «ηλεκτρονικό πιεσόμετρο μπράτσου DURA AID/KWL-B01» που σύμφωνα με την επισήμανση κατασκευάζεται από την εταιρεία Dongguan Kangweile Electronic Technology και
  • «παλμικό οξύμετρο δακτύλου» που σύμφωνα με την επισήμανση κατασκευάζεται στην Κίνα

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για το πιεσόμετρο και το οξύμετρο που απαγορεύτηκε η διάθεσή τους από την JUMBO AE

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης των ιατροτεχνολογικών προϊόντων:

1) «ηλεκτρονικό πιεσόμετρο μπράτσου DURA AID/KWL-B01» που σύμφωνα με την επισήμανση κατασκευάζεται από την εταιρεία Dongguan Kangweile Electronic Technology για λογαριασμό της JUMBO AE και

2) «παλμικό οξύμετρο δακτύλου» που σύμφωνα με την επισήμανση κατασκευάζεται στην Κίνα για λογαριασμό της JUMBO AE, καθώς διαπιστώθηκε η διάθεσή τους στην ελληνική αγορά κατά παράβαση των άρθρων 19 και 20 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/745, διότι δεν τεκμηριώνεται η νόμιμη
κυκλοφορία τους ως ιατροτεχνολογικά προϊόντα.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η εταιρεία JUMBO AE οφείλει να παύσει άμεσα τη διάθεση των εν λόγω προϊόντων στην ελληνική αγορά και να ενημερώσει άμεσα τυχόν μεταπωλητές των προϊόντων στην ελληνική αλλά και την ευρωπαϊκή αγορά σχετικά με την παρούσα απόφαση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.