ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρέθυμνο: Επιστολή προς τον υπουργό Υγείας για τη στελέχωση του νοσοκομείου

«Το Νοσηλευτικό Ίδρυμα του Νομού μας, είναι αναγκασμένο να λειτουργεί σε πρωτόγνωρες συνθήκες υποστελέχωσης»

Ρέθυμνο: Επιστολή προς τον υπουργό Υγείας για τη στελέχωση του νοσοκομείου

Η αντιπεριφερειάρχης, Μαρία Λιονή και ο δήμαρχος Δήμου Ρεθύμνης, Γιώργης Μαρινάκης απέστειλαν σήμερα επιστολή προς υπουργό Υγείας σχετικά με την στελέχωση του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Όπως αναφέρουν, «Το Νοσηλευτικό Ίδρυμα του Νομού μας, το οποίο είναι αναγκασμένο να λειτουργεί σε πρωτόγνωρες πραγματικά συνθήκες υποστελέχωσης, ιατρικού προσωπικού – έχετε ήδη ενημερωθεί για την ανάγκη ενίσχυσής του με ειδικότητες, όπως παθολόγοι, πνευμονολόγοι, αναισθησιολόγοι, γιατροί ΜΕΘ κ.α, – καθημερινά διεξάγει έναν τιτάνιο αγώνα, ώστε να ανταποκριθεί στο ομολογουμένως δύσκολο έργο».

Η κα Λιονή και ο κ. Μαρινάκης μέσω της επιστολής τους με την οποία ενημερώνουν για τη σωρεία των προβλημάτων, που απειλούν τη βιωσιμότητα του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, του μοναδικού νοσηλευτικού ιδρύματος της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, κάνουν λόγο για «σημείο μηδέν» που βρίσκεται δεδομένων των συνθηκών η λειτουργία του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Επίσης γνωστοποιούν ότι έχουν παραιτηθεί ειδικευμένοι γιατροί που έχουν εμπειρία, αρκετοί και πολλών χρόνων, από την εργασία τους στο Νοσοκομείο, λόγω υπερ-εφημέρευσης, εξάντλησης και εξαναγκασμού τους για να συμμετέχουν σε διακομιδές διασωληνωμένων ασθενών ανεξαρτήτως ειδικότητας.

«Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στην Παθολογική Κλινική δεν έχουν μείνει ειδικευόμενοι ενώ ήταν 10 πριν δύο χρόνια, και παραιτούνται συνεχώς αγροτικοί γιατροί που, ενώ η θέση τους είναι στα Κέντρα Υγείας, εξαναγκάζονται να εφημερεύουν στο ΤΕΠ και μάλιστα χωρίς επιμελητή ΤΕΠ».

Η αντιπεριφερειάρχης και ο δήμαρχος ζητούν από τον υπουργό υγείας να λάβει σοβαρά υπόψη του ότι: «Η ασφαλής και ποιοτική λειτουργία του μοναδικού νοσηλευτικού ιδρύματος της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης τίθεται πλέον υπό σοβαρή αμφισβήτηση, γεγονός που έχει αρνητικό αντίκτυπο στη ζωή των 85.000 περίπου κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, των χιλιάδων μελών της φοιτητικής κοινότητας και επισκεπτών – τουριστών».

Γνωστοποιούν παράλληλα ότι χρειάζεται άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου και συγκεκριμένα με γιατρούς και νοσηλευτές, των οποίων την άμεση πρόσληψη σε πανελλήνιο επίπεδο είχε εξαγγείλει η Κυβέρνηση.

Παράλληλα όμως τονίζουν ότι είναι αναγκαίο να δοθούν: «…ισχυρά κίνητρα, οικονομικά και όχι μόνο, σε ιατρικό προσωπικό για να ενταχθούν στο έμψυχο δυναμικό του Νοσοκομείου Ρεθύμνου και να ανταποκριθούν θετικά στις κατά καιρούς προκηρύξεις του Υπουργείου για τη στελέχωσή του».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, υπενθυμίζουν την πρόταση του Πανεπιστημίου Κρήτης για αξιοποίηση έκτασης 60 στρεμμάτων προκειμένου να ανεγερθεί ένα νέο σύγχρονο Νοσοκομείο, που θα διασυνδεθεί με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, το οποίο θα εξυπηρετεί τις αυξημένες ανάγκες του Ρεθύμνου και παράλληλα θα αποτελεί πόλο έλξης για το ιατρικό προσωπικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.