ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σανγκάη: «Κλειδώνουν» τους θετικούς και μετακινούν σε άλλες περιοχές τους αρνητικούς στον ιό (βίντεο)

«Αφήστε ανοιχτές εξώπορτες και ντουλάπες»

Σανγκάη: «Κλειδώνουν» τους θετικούς και μετακινούν σε άλλες περιοχές τους αρνητικούς στον ιό (βίντεο)

Νέες εικόνες «έρχονται» από την Σανγκάη, καθώς το σκληρό lockdown φέρεται ότι δεν έχει αποδώσει, με τις αρχές να εφαρμόζουν αντίθετη τακτική απομόνωσης ώστε να μειώσουν τα κρούσματα κορωνοϊού που αυξάνονται απότομα.

Έτσι, σύμφωνα με το bbc.com και καταγγελίες χρηστών στο Twitter, οι κινεζικές αρχές μεταφέρουν σε άλλες περιοχές πλέον, μόνο όσους έχουν αρνητικό τεστ. Μάλιστα, αναφέρουν ότι εξαιρούνται ηλικιωμένοι και άνθρωποι με αναπηρίες, ενώ στο μήνυμα τους αναφέρουν το εξής: «Αφήστε ανοιχτές εξώπορτες και ντουλάπες».

Χαρακτηριστικά ένας κάτοικος της Χουανγκπού, δήλωσε πως «μεταφέρουν τα άτομα που είναι αρνητικά στο τεστ επειδή πάρα πολλοί άνθρωποι είναι θετικοί στην κοινότητα». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «υπάρχουν πολύ λίγα αρνητικά τεστ στην κοινότητα, επομένως χρειάζονται μόνο δύο λεωφορεία για τη μεταφορά τους».

Ακόμη, βίντεο που κυκλοφορούν στο Twitter δείχνουν προσωπικό των αρχών της Κίνας να φοράνε προστατευτικές στολές για τον ιό και να σπρώχνουν κόσμο για να μπεi μέσα σε στρατόπεδα καραντίνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.