ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Σαρώνει» η γρίπη στα παιδιά – Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις απουσίες από το σχολείο

Πολλοί γονείς σπεύδουν σε γιατρούς με τα παιδιά τους που εμφανίζουν συμπτώματα όπως υψηλό πυρετό ή πονοκέφαλο

«Σαρώνει» η γρίπη στα παιδιά – Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις απουσίες από το σχολείο

Προβλήματα στη μαθητική κοινότητα δημιουργεί η έξαρση της γρίπης στα παιδιά καθώς η ευρεία διασπορά αναγκάζει αρκετούς γονείς να κρατήσουν στο σπίτι τα παιδιά τους με αποτέλεσμα να συσσωρεύουν απουσίες από το σχολείο.

Αρκετοί γονείς που έχουν παιδιά που πηγαίνουν σχολείο προβληματίζονται για το τι συμβαίνει με τις απουσίες που κάνουν οι μαθητές λόγω γρίπης. Αν δηλαδή μπορούν ή όχι να τις δικαιολογήσουν.

Την ίδια ώρα η αυξητική τάση αποτυπώνεται στα στοιχεία του ΕΟΔΥ δείχνουν ότι το πρόβλημα των απουσιών είναι σημαντικό. Πολλοί είναι οι γονείς που σπεύδουν σε γιατρούς με τα παιδιά τους που εμφανίζουν συμπτώματα όπως υψηλό πυρετό ή πονοκέφαλο ή μυαλγίες ή πονόλαιμο με βήχα, ή συνδυαστικά μεταξύ τους.

Δεν δικαιολογούνται με χαρτί γιατρού οι απουσίες
Η πλέον συχνή διάγνωση είναι «γριπώδης συνδρομή», που μπορεί να οφείλεται στον ιό της γρίπης, χωρίς όμως να αποκλείονται και άλλοι ιοί που επηρεάζουν το αναπνευστικό σύστημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δικαιολόγηση απουσιών των παιδιών λόγω ίωσης και γρίπης, δεν είναι δυνατή με χαρτί γιατρού. Αυτό είναι εφικτό μονάχα στην περίπτωση εισαγωγής σε νοσοκομείο και μόνο για τις ημέρες που θα παραμείνουν σε αυτό, με βεβαίωση του νοσοκομείου και όχι γιατρού.

Σημειώνεται πως συνολικά οι μαθητές και οι μαθήτριες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν 117 ωριαίες απουσίες στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κάτι που πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς είναι πως ακόμα και αν δεν δικαιολογούνται απουσίες μα χαρτί γιατρού οι γονείς πρέπει να το ζητούν και να το κρατάνε αφού στο παρελθόν το υπουργείο Παιδείας επέτρεψε την μη προσμέτρηση ή δικαιολόγηση απουσιών εκ των υστέρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.