ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Στροφή 180ο – Ο πρώην «σκληρός των εμβολίων» Ν.Καπραβέλος τώρα στηρίζει τους ανεμβολίαστους

Ακόμα ένας που εγκαταλείπει το κυβερνητικό καράβι;

Στροφή 180ο – Ο πρώην «σκληρός των εμβολίων» Ν.Καπραβέλος τώρα στηρίζει τους ανεμβολίαστους

Ένας από τους “σκληρούς των εμβολίων” που δύο χρόνια από την εμφάνιση του Covid ζητούσε, με πολλές φορές απόλυτο τρόπο περιορισμούς και υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, Ν.Καπραβέλος εμφανίστηκε σε συνέντευξή του να  κάνει στροφή 180ο και να μιλά πλέον για λάθη και με πολύ καλή διάθεση για όσους επέλεξαν να μην εμβολιαστούν.

Μάλιστα θα μπορούσαμε να πούμε ότι “εγκαταλείπει το καράβι” των φιλοκυβερνητικών δηλώσεων ειδικά στο ζήτημα των ΜΕΘ όπου ουσιαστικά πλέον διαχωρίζει ρητά τις θέσεις του από τα όσα ωραιοποιημένα ανέφεραν Κ.Μητσοτάκης και το επιτελείο του στο Υπουργείο Υγείας.

“Εμείς δώσαμε ένα τιτάνιο αγώνα δεν έχω ξανά δώσει τέτοιον αγώνα σε όλη μου τη σταδιοδρομία, 40 χρόνια γιατρός” δήλωσε στον Focus Fm 103.6 και το Στέφανο Δαμιανίδη ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος .

“Αυτό το λοιμώδες θανατηφόρο νόσημα, χτύπησε όλη την ανθρωπότητα. Θρηνούμε πάνω από 6.000.000 θύματα σε όλο τον κόσμο. Η πανδημία της covid δεν ήταν κάτι το οποίο γνωρίζαμε, συνεπώς ότι και να συνέβαινε, συνέχεια αναθεωρούνταν. Ξεκινήσαμε με ένα λοιμώδες νόσημα με βαρύτατη πνευμονία και ανεπάρκεια πολλαπλών οργάνων. Δώσαμε έναν τεράστιο αγώνα να πείσουμε ότι αυτό είναι ένα θανατηφόρο νόσημα και ότι εμείς υποστήκαμε τεράστια πίεση. Ειχαμε δύο καταστροφικά κύματα χειμωνιάτικα, του 20 και του 21, χάθηκαν ανθρώπινες ζωές που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί.

Ερχόντουσαν στα τμήματα των επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων, ασθενείς σε βαρύτατη κατάσταση, νέοι άνθρωποι οι οποίοι δεν είχαν καμία προηγούμενη βλάβη κανένα νόσημα και κατέρρεαν μπροστά στα μάτια μας.

Δεν είναι εύκολο να περιγραφεί αυτός ο εφιάλτης και δεν είναι εύκολο να βρεθεί λύση, διότι η λύση έχει πολλούς αποδέκτες.Η λύση σε ένα νοσημα θανατηφόρο λοιμώδες άκρως μεταδοτικό, έχει να κάνει με μία ολόκληρη κοινωνία και το πώς λειτουργεί”.

Αναφορικά με την προέλευση του ιού και το ενδεχόμενο να προήλθε από εργαστήρια κι όχι από ζώα, ο κος Καπραβέλος, δήλωσε ότι τίποτα δεν αποκλείεται.

“Εμείς οι γιατροί του Εθνικού συστήματος υγείας, δεν καθίσαμε να δούμε πως έγινε και αν είναι τρομοκρατική ενέργεια ή αν είναι προϊόν ενός εργαστηρίου, ήταν ένα δεδομένο αυτό που είδαμε, Υπάρχουν ευθύνες για το πώς δημιουργήθηκε μπορεί να τους ξέφυγε από εργαστήριο Okay, όμως ήταν ένας θανατηφόρος μολυσματικός ιός.

“Το lockdown ήταν η πρώτη φάση όπου δεν είχαμε κανένα όπλο να πολεμήσουμε, δεν είχαμε αντιιικά φάρμακα, δεν είχαμε εμβόλια δεν είχαμε τίποτα και το μόνο όπλο που είχαμε στα χέρια μας είναι το να σταματήσουμε την αλυσίδα της διασποράς.

Η καραντίνα έχει αυτό το νόημα και ήταν αυτή που γλίτωσε τη χώρα μου από χιλιάδες νεκρούς. Μετά όταν άρχισαν και βγήκαν τα φάρμακα, προσανατολιστήκαμε καλύτερα στη διαχείριση και τα lockdown καταργήθηκαν”.

Ο κος Καπραβέλος μίλησε και για τις καταγγελίες του περί εγκληματικών λαθών στη διαχείριση της κυβέρνησης Μητσοτάκη

” Δύο ώρες μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού της χώρας οτι δεν έχουμε στοιχεια ότι κόσμος πεθαίνει στις αυτοσχέδιες ΜΕΘ, δήλωσα ότι έξω από τις ΜΕΘ δεν έχει κανένας καμία απολύτως τύχη. Όχι μόνο εγώ και πολλοί συνάδελφοι μου και αυτό το λέμε εδώ και χρόνια. Και δεν κατηγορούμε τη συγκεκριμένη κυβέρνηση, διότι όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια γράψαμε τα παλαιότερα των υποδημάτων τους το σύστημα υγείας και όταν το χρειαστήκαμε, δεν είχαμε το εξιδικευμένο προσωπικό.

Ποτέ δεν έχω πει χαρακτηρισμούς όπως ψεκασμένοι,γραφικοί,συνωμοσιολόγοι ποτέ Ο πολίτης και μάλιστα ο κακώς πληροφορημένος πολίτης, έχει δικαίωμα να πει οτιδήποτε, μία του λέγανε έτσι μία του έλεγαν αλλιώς.

Όταν είχα πει ότι οι ανεμβολίαστοι ότι δεν θα πρέπει να κυκλοφορούν πουθενά, το είχα πει γιατί ο ανεμβολίαστος κινδυνεύει”.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τη διαφορά του ανεμβολίαστου και του εμβολιασμένου, ο κος Καπραβέλος απάντησε:

“Και αυτός που έχει νοσήσει και αυτός που έχει εμβολιαστεί, δυστυχώς δεν έχουν ανοσία για μεγάλο χρονικό διάστημα, θέλει επαναληπτικές δόσεις εάν θέλουμε να αποφύγουμε τη βαριά νόσηση και το θάνατο. Εγω που έχω κάνει εμβόλιο αυτή τη στιγμή τα αντισώματα μου είναι μηδέν, δεν έχω κύτταρα μνήμης. Ο ιός αλλάζει, γίνονται καινουργια στελέχη,κάθε χρόνο χρειάζεται μία επικαιροποιημένη δόση. Μέσα στη δική μου μονάδα το 95% των ασθενών που πέθαναν ήταν ανεμβολίαστοι”

“Τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο ιος ειναι σε πτωτική πορεία, δεν υπάρχει η έκτακτη ανάγκη. Επειδή όμως περιμένουμε ένα εκρηκτικό μείγμα μολύνσεων ή γρίπης μετά τον Οκτώβρη, Νοέμβρη Δεκέμβρη παρόλο που είναι εξασθενημένο θα επηρεάσει τις μεγάλες ηλικίες, χρειάζεται ακόμα προσοχή. “Σέβομαι τις ενστάσεις για τον εμβολιασμο. Θα συμφωνήσω ότι ήταν βιαστικό, ότι βγήκε από ανάγκη ότι δεν το καλύτερο.Προφανώς δεν έχουμε τα απαραίτητα εφόδια, όμως το εμβόλιο είναι το βασικό μας όπλο.

Η αναστολή των υγειονομικών είναι ένα βάρβαρο και ακραίο μέτρο. Ο εξαναγκασμός σε μία ιατρική οδηγία είναι βάρβαρο. Δεν μπορεί να εξαναγκάζει κανέναν ο γιατρός. Η υποχρεωτικότητα μπαίνει, οταν απειλείται η ζωή του άλλου.

Και εγώ και πολλοι συνάδελφοί μου που ήμασταν φανατικοί στην αρχή γιατί πιστέψαμε στην ανοσία της αγέλης ότι με το εμβόλιο θα σταματούσαμε και την αλυσίδα της διασποράς, τώρα έχουμε σταματήσει να μιλάμε για υποχρεωτικότητες.

Από τη στιγμή που και ο εμβολιασμένος μεταδίδει δεν έχει νόημα η υποχρεωτικότητα.

Προφανώς δεν έχει νοημα η αναστολή κακώς η πολιτεία κρατάει τους συναδέλφους εκτός υπηρεσίας. Προφανώς ένας λόγος υποστελέχωσης των ΜΕΘ ήταν αυτές οι αναστολές”.

Για την αυξημένη θνησιμότητα κατά 25% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα και κατά πόσο οφείλεται στο εμβόλιο ο κος Καπραβέλος ανέφερε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Η αύξηση των θανάτων οφείλεται σε δύο λόγους. Πρώτον είχαμε ένα λοιμώδες θανατηφόρο νόσημα. Δεύτερον επειδή λόγω της μεγάλης έξαρσης, τα νοσοκομεία μας έγιναν μονοθεματικά, άρα πολλές παθήσεις πήγαν πίσω και είχαμε αύξηση των θανάτων”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.