ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Σύνδρομο Klinefelter: Πώς θα καταλάβεις αν πάσχεις από αυτό

Επηρεάζει την ανάπτυξη των όρχεων και προκαλεί ολιγοσπερμία

Σύνδρομο Klinefelter: Πώς θα καταλάβεις αν πάσχεις από αυτό

Το σύνδρομο Klinefelter είναι μια γενετική κατάσταση που επηρεάζει περίπου 1 στους 500 άνδρες.

Συγκεκριμένα οι άνθρωποι έχουν 46 χρωμοσώματα. Οι γυναίκες έχουν δύο χρωμοσώματα φύλου Χ ενώ οι άνδρες έχουν ένα χρωμόσωμα φύλου Χ και Υ.

Το συγκεκριμένο σύνδρομο προκύπτει όταν ένα αγόρι γεννιέται μ’ ένα επιπλέον αντίγραφο του χρωμοσώματος Χ, που σημαίνει ότι έχουν χρωμοσωμιακό καρυότυπο ΧΧΥ αντί για το σύνηθες ΧΥ.

Είναι μία κατάσταση που αφορά 1 στα 500 αγόρια που γεννιούνται.

Οι επιπτώσεις είναι στην ανάπτυξη των όρχεων (παραμένουν σε μικρότερο μέγεθος από τους φυσιολογικούς), στην παραγωγή τεστοστερόνης, στη μειωμένη μυϊκή μάζα, στη μειωμένη τριχοφυΐα, στη γυναικομαστία, στην ολιγοσπερμία ή την ασπερμία.

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα στους εφήβους είναι η δυσαναλογία στην ανάπτυξη του σώματος, η χαμηλή ενέργεια, η καθυστερημένη εφηβεία, το μικρό μέγεθος πέους και όρχεων, όπως και η μειωμένη μυϊκή μάζα και τριχοφυΐα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας έχουν μικρό μέγεθος πέους και όρχεων, μειωμένο ή καθόλου σπέρμα, γυναικομαστία, αυξημένο κοιλιακό λίπος, χαμηλή λίμπιντο και μειωμένη τριχοφυΐα και μυϊκή μάζα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.